Viitoarea catedrală ortodoxă din Focşani va fi gata la „Sfântul Aşteaptă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Ortodoxă este gata doar pe jumătate
Catedrala Ortodoxă este gata doar pe jumătate

Pentru definitivarea tuturor lucrărilor cuprinse în caietul de sarcini ar mai fi nevoie de aproximativ 11 milioane de lei.

Consiliul Judeţean Vrancea va aloca în şedinţa de săptămâna viitoare un milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva”, bani care vor fi folosiţi în special pentru ridicarea turlei centrale.

Banii nu reprezintă nici 10% din necesarul pentru finalizarea lucrării începute încă din anul 2000. Astăzi, prefectul judeţului a avut o întâlnire cu preotul paroh al viitoarei catedrale, cu arhitectul şef al judeţului şi cu directorul societăţii care construieşte catedrala, ocazie cu care s-a analizat stadiul lucrărilor existente.

Cu această ocazie, directorul General Construct a precizat că ar mai fi nevoie de 10.813.052 lei pentru definitivarea tuturor lucrărilor cuprinse în caietul de sarcini.

„Suma de un milion de lei ce urmează a fi alocată de Consiliul Judeţean Vrancea la şedinţa viitoare va fi suficientă pentru ridicarea turlei centrale a Catedralei şi pentru plata arieratelor existente. Pentru achiziţia celor 170 tone de fier necesare acoperişului, construcţia şi izolarea acestuia, ar mai fi nevoie de 2,5 milioane de lei”, a declarat preotul paroh Florentin Răuţă.

Prefectul judeţului Vrancea, Cătălin Kanty Popescu, a solicitat redactarea unor adrese oficiale către primul ministru al Guvernului României şi ministrului Culturii prin care să fie solicitate fonduri pentru continuarea lucrărilor.

“Pentru judeţul Vrancea, continuarea lucrărilor la această Catedrală Ortodoxă este o prioritate şi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru ca vrâncenii să aibă definitivată cât mai curând această biserică. Printr-un efort comun, Guvern, Consiliul Judeţean şi Primăria Focşani sper să găsim fondurile necesare pentru continuarea şi finalizarea construcţiei”, a declarat prefectul Cătălin Popescu.

Ţinând cont de alocările care s-au făcut în ultimii ani am putea aprecia că mai trebuie să treacă multă apă pe râul Milcov până când focşănenii se vor putea ruga la Catedrala Ortodoxă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite