VIDEO Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani vor avea sedii noi. Ce amplasament va fi folosit pentru noul Palat de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actualul Palat de Justiţie Vrancea
Actualul Palat de Justiţie Vrancea

Construcţia noului Palat de Justiţie va începe, potrivit ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cel mai probabil în toamna acestui an.

Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani vor funcţiona în viitor în sedii noi, în cadrul unui Palat al Justiţiei, care va fi construit de Compania Naţională de Investiţii pe terenul de 11.000 mp aflat pe strada Lupeni din Focşani. 

Ministrul Tudorel Toader a spus la Focşani că vor exista două corpuri de clădire separate, unul pentru Tribunal şi altul pentru Judecătorie.

“Vom  construi un sediu modern, care să preia din arhitectura fostului tribunal judeţean. Respectăm regulile moderne, dar conservăm şi tradiţia. Justiţia are nevoie de solemnitate iar dacă preluăm din arhitectura vechiului tribunal, tind să cred că îndeplinim condiţiile necesare pentru îndeplinirea actului de justiţie”, a spus ministrul Justiţiei.Potrivit acestuia, până acum au fost realizate lucrările de intabulare, documentaţia pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal iar construcţia a fost trecută printre priorităţile Companiei Naţionale de Investiţii. Tudorel Toader nu a pomenit nimic despre valoarea investiţiei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite