VIDEO Trei mame din Focşani şi-au făcut televiziune online pentru a da sfaturi despre creşterea copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiatoarele postului de televiziune consideră că meseria de mamă este cea mai frumoasă,  chiar dacă este singura profesie din lume care nu este monetizată.

Trei femei din Focşani şi un producător tv au creat un grup de iniţiativă inedit şi au deschis, în Focşani, prima televiziune online dedicată mămicilor, pe care au intitulat-o “Mamitv”.

Deşi au profesii diferite, cele trei femei, Roxana Maria Baciu-educator parental, Viorica Panaitescu-hairstylist iar Claudia Ştefan-consultant pentru alăptare, au simţit nevoia să împărtăşească şi altor tinere mămici din experienţa pe care o trăiesc alături de copiii lor.

Prin intermediul televiziunii, ele îşi propun să ofere consultanţă despre subiecte de actualitate, despre tot ce înseamnă etapele de dezvoltare din viaţa copilului, pornind de la sarcină, alăptare, îngrijire şi până când acesta devine adult.

"Zona aceasta nu era acoperită şi am vrut să o dezvolt, mai ales că sunt o mulţime de femei avide de informaţii. Femeile care nasc sunt timp de doi ani prizoniere ale copilului, ori din acest motiv au nevoie de informaţii despre cum să-şi crească micuţii, dar cum să se ocupe şi de ele", ne-a spus Aurelian Ivan, producător TV.

Prima emisiune, care a fost difuzată la sfârşitul săptămânii, a avut ca temă armonizarea relaţiei de cuplu cu creşterea copiilor în primii doi ani.

“Soţii noştri reflectă starea noastră interioară şi chiar dacă încearcă să ne ajute în această perioadă  noi le refuzăm ajutorul. Iar din acest punct de vedere, considerăm că este o problemă cu noi, că vrem să controlăm totul, uitând un lucru extrem de important, să avem grijă de noi. Trebuie să-i facem adevăraţi parteneri, să-i implicăm în creşterea copilului, să le dăm sarcini pe care le pot face foarte bine", spune Claudia Ştefan.

"Îmi doresc crearea unei comunităţi frumoase,  în care fiecare mămică să ştie că există o altă mămică care este alături şi care o însoţeşte în momentele în care îi este cel mai greu", spune Roxana Maria Baciu despre proiectul tv la care ia parte.

Tot prin intermediul televiziunii, femeile vor fi pregătite cu sfaturi  şi pentru perioada când vor reveni la serviciu.

Iniţiatoarele postului de televiziune consideră că meseria de mamă este cea mai frumoasă,  chiar dacă este singura profesie din lume care nu este monetizată.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite