VIDEO Sute de gospodării din Vrancea, afectate de inundaţii. La Adjudu Vechi a plouat 135 de litri pe metru pătrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii scot mâlul din casele oamenilor
Pompierii scot mâlul din casele oamenilor

În continuare rămâne în vigoare până la ora 18.00 avertizarea hidrologică de cod roşu pe râurile din bazinul hidrografic Putna.

În urma fenomenelor meteorologice înregistrate joi, 2 iunie a.c. în judeţul Vrancea, a decedat un bărbat în vârstă de 73 de ani, din comuna Rugineşti.

Acesta a căzut într-un şanţ de colectare în jurul orei 18.30 şi a fost luat de apă, fiind  găsit la ora 19.44 la aprox. 150m, de locul căderii, sub un podeţ. Deşi nu prezenta semne vitale, echipajul SMURD prezent la faţa locului a început manevrele de resuscitare, dar din păcate bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Începând cu ora 03.00 a fost închisă circulaţia pe DN2(E85), sectorul Domneşti-Adjud, între km 224-227, ca urmare a ieşirii din matcă a râului Trotuş. De asemenea, începând cu ora 04.42 a fost închisă circulaţia feroviară pe Magistrala 500 Bucureşti-Suceava, între km 239+100 – 239+700.Pe raza comunei Cîmpineanca a fost închis drumul comunal 142 după ce pârâul Pietroasa a ieşit din matcă şi a inundat carosabilul.

case inundate vrancea

La nivelul judeţului Vrancea, au fost afectate de inundaţii 175 gospodării şi 50 de case din 11 comune (Boloteşti, Broşteni, Câmpuri, Răcoasa, Homocea, Tănăsoaia, Jariştea, Ţifeşti, Vârteşcoiu, Cîmpineanca, Rugineşti) şi oraşele Adjud, Odobeşti şi Mărăşeşti.

"La Vârteşcoiu s-a intervenit pentru evacuarea apei care a inundat curtea căminului de bătrâni, iar în momentul de faţă se acţionează pentru evacuarea apei din gospodării în municipiul Adjud şi comunele Vârteşcoiu şi Răcoasa.Cele mai mari cantităţi de precipitaţii s-au înregistrat la Adjudul Vechi (134,8 l/mp), Vidra (61 l/mp) şi Fitioneşti (51,5 l/mp)", potrivit ISU Vrancea.

Pentru limitarea efectelor inundaţiilor, autorităţile au intervenit cu 245 de oameni (202 din cadrul MAI şi 45 din cadrul Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă) şi 74 de mijloace (autospeciale, utilaje, motopompe).

În continuare rămâne în vigoare până la ora 18.00 avertizarea hidrologică de cod roşu pe râurile din bazinul hidrografic Putna. Se monitorizează evoluţia fenomenelor meteorologice, precum şi a situaţiei operative, iar instituţiile care asigură funcţii de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea sunt pregătite să intervină, cu personal şi tehnică specifică în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor publice locale, dacă situaţia va impune.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite