VIDEO Lipsa de logistică a Parchetului Vrancea, obstacol pentru aplicarea codurilor în materie penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiul de care dispune la ora actuală Parchetul Judeţean Vrancea este total impropriu pentru aplicarea ca la carte a noilor coduri în materie penală.

Pe lângă faptul că procurorii sunt nevoiţi să lucreze câte doi în birou, din lipsă de spaţiu, instituţia care face anchete şi dispune arestări în cauze penale nu dispune nici măcar de minimum de logistică, dacă ar fi să ne referim doar la o faptul că Parchetul Vrancea nu are o cameră de arest, cameră de anchetă sau aparatură de înregistrat video.

„Doamne fereşte să nu se întâmple ceva foarte grav, să-şi taie un arestat gâtul pe hol, să omoare pe cineva sau să facă alte minuni. Este grav să nu ai cameră de arest, separat bărbaţi, separat femei, separat minori, că aşa este normal. Nu avem cameră de anchetă. Noul cod de procedură ne obligă să facem ancheta numai şi numai înregistrată pe camera video. Pe lângă faptul că nu avem nicio dotare acum, nu avem nici cameră de anchetă”, se plânge Ioan Lefter, prim-procurorul Parchetului Vrancea.

De asemenea, Parchetul Judeţean mai are nevoie de o cameră de recunoaştere, de un spaţiu de arhivă, un spaţiu de documente strict secrete, toate acestea lipsind în momentul de faţă, când deja legea a intrat în vigoare.

Mai puteţi citi:

Prim-procurorul Parchetului Vrancea, despre noile coduri în materie penală: „Adevărul judiciar să rezulte numai din probe”

FOTO VIDEO 44 de deţinuţi de la Penitenciarul Focşani speră să plece mai repede acasă cu Noul Cod Penal

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite