VIDEO Explicaţie pentru nefinalizarea lucrărilor la Crângul Petreşti: „Au fost 45 de zile de ploi şi inundaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crângul Petreşti
Crângul Petreşti

Consilierii judeţeni au aprobat prelungirea termenului final de execuţie cu încă şase luni, mai exact pe 30 iunie 2017.


În cadrul şedinţei de joi a Consiliului Judeţean Vrancea a fost chemat şi reprezentantul asocierii de firme care modernizează Crângul Petreşti. Andrei Tănase, de la firma MBM, a explicat consilierilor de ce s-a ajuns la întârziere în proiect.

"Sunt trei elemente pe care vreau să vi le aduc la cunoştinţă care au dus la întârzierea priectului. Primul care condider eu că a fost benefic este modernizarea DJ 204 E, iar eu consider că dacă nu s-ar fi început lucrările în acelaşi timp treaba nu ieşea la fel de bine. Acest lucru ne-a întârziat cu vreo 30 de zile. Al doilea element principal, cele două inundaţii şi ploi teribile care ne-au prelungit lucrările cu 45 de zile, lucru care nu ne-a permis să terminăm în termen. Ultimul, iar benefic pentru proiect, a fost că s-a cosntatat faptul că lăţimea şoselei spre Vînători este insufientă şi s-a hătărât lărgirea ei la şapte metri.Proiectul total este executat în proporţie de 95,1%", a spus Andrei Tănase.

Marian Oprişan spune că dacă nu vor fi amânate lucrările pentru la primăvară, se riscă distrugerea a ceea ce s-a făcut bun.

"Din cauza condiţiilor atmosferice, riscăm să stricăm nişte lucruri pe final, fapt pentru care eu vă propun în baza adresei Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Est prelungirea acestui contract asfel încât să facem o treabă temeinică până la 30 iunie 2016", a spus Oprişan.

Opoziţia din Consiliul Judeţean cpnsideră c acest proiect este un eşec al administraţiei judeţene.

"Dincolo de intemperii şi de cauze naturale, totuşi acest proiect ilustrează eşecul Consiliului Judeţean în a face astfel de proiecte. Pentru că acele cauze pe care le-aţi enumerat nu ar fi trebuit să ducă la o întârziere mai mare de un an, cu pierderi considerabile pentru bugetul Consiliului Judeţean. Pentru acest lucru nu îşi asumă nimeni niciun fel de responsabilitate", a menţionat şi Liviu Bostan, consilier judeţan PNL.

Supus la vot, proiectul de prelungire a contractului până la 30 iunie 2017 a fost adoptat.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite