VIDEO Al doilea boicot liberal în consiliul local Focşani. Aleşii PNL bat Gongu' pentru formarea unei majorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii Partidului Naţional Liberal au lipsit şi la a doua şedinţă de constituire a consiliului municipial. Următoarea şedinţă de validare a fost stabilită pentru vineri, 1 iulie.

Pentru a doua oară consecutiv, şedinţa de constituire a noului consiliu local Focşani nu a avut loc, din lipsă de cvorum, aleşii PNL alegând din nou să boicoteze şedinţa, în ciuda mobilizării exemplare a pesediştilor.

Însuşi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a venit personal să asiste la desfăşurarea lucrărilor noului legislativ, dar s-a văzut nevoit să plece fără nici un rezultat, nu înainte de a le arăta celor din aparatul Primăriei Focşani că el conduce peste tot. I-a ordonat secretarului municipiului să-i sune personal pe aleşii liberali, în faţa întregii asistenţe, pentru a afla motivele lipsei de la şedinţă, Eduard Corhană executându-se fără crâcnire.

Ultimul cuvânt i-a aparţinut tot lui Oprişan, care şi-a cerut scuze, în numele cetăţenilor din Focşani, "pentru că suntem contemporani cu asemenea comportamente şi asemenea personaje. Aici mă refer la consilierii PNL aleşi de către cetăţenii municipiului Focşani. Vă rog să mă iertaţi pe mine, dar un asemenea comportament nu poate fi tolerat", a fost reacţia lui Oprişan faţă de absenţa liberalilor.

consiliul local focsani

Dacă la şedinţa eşuată de data trecută, liberalii au motivat boicotul prin faptul că ei consideră că noul primar ales, Cristi Misăilă, nu are legitimitate, de data aceasta aleşii liberali au găsit scuza că doresc formarea unei majorităţi în consiliul local.

“Negocierile pentru formarea acestei majorităţi nu s-au încheiat, liderii naţionali urmând a-şi da girul pentru aceasta”, au arătat liberalii într-un comunicat de presă.

Cu opt reprezentanţi în consiliul local, faţă de nouă ai PSD, liberalii au nevoie de trei dintre cele patru voturi care aparţin altor ALDE, UNPR şi un ales independent.  Ei speră să obţină două voturi de la UNPR şi unul de la consilierul independent Emanuel Gongu, exclus din PNL cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale.

consiliul local focsani

Nu pot miza însă pe votul ALDE, având în vedere înţelegerea la nivel local şi naţional între PSD şi ALDE, în baza căreia preşedintele filialei locale a primit un post de vicepreşedinte al CJ, deşi PSD avea majoritate absolută. Prin urmare, formarea unei majorităţi în jurul PNL pare o misiune dacă nu imposibilă, cel puţin foarte grea.

Până atunci, prefectul Sorin Hornea, prezent astăzi la şedinţă, a anunţat că o nouă şedinţă de constituire a consiliului municipal Focşani şi totodată de validare a noului primar va avea loc vineri, 1 iulie.

image
consiliul local focsani
consiliul local focsani
consiliul local focsani
consiliul local focsani
consiliul local focsani
consiliul local focsani
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite