Vicepreşedinte CJ, Dragoş Bârlădeanu: “Regele Carol nu ştia de trenuleţe suspendate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean (CJ) cere din nou Crângul Petreşti municipalităţii. Dacă până acum, forul judeţean cerea Primăriei Focşani doar 21.000 mp din crâng, adică terenul aferent clădirii complexului touristic "Căprioara" şi din înprejurimi, de această dată, CJ solicit tot crângul, 41 ha.

Cererea a fost votată la şedinţa ordinară de ieri cu două treimi de aleşii judeţeni. Consilierii PD - L s-au abţinut la vot motivând că terenul a fost donat de regale Carol municipiului Focşani şi nu judeţului.

Momentul a fost marcat de o declaraţie ilară a vicepreşedintelui CJ, Dragoş Bârlădeanu ce a condus şedinţa de ieri. "Cu tot respectul, Regele Carol nu ştia la vremea aceea că acest crâng poate fi transformat într-un parc de distracţii, nu ştia de montaigne russe - uri", a conchis Bârlădeanu.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean se bâlbâie când vine vorba de scopul preluării în administrare a crângului. În timp ce vicepreşedintele instituţiei, Dragoş Bârlădeanu vorbeşte de un centru de agrement, arhitectul şef al judeţului, Daniela Olaru a făcut vorbire ieri de un centru de afaceri. "Acolo se poate reface baziul de înot dar putem face şi un centru de afaceri", a spus Olaru în plenul şedinţei.

Din nou cumterii la CJ

La şedinţa ordinară de ieri a fost stabilit şi directorul Serviciului Judeţean de Salvamont. Nimeni altul decât Adrian Vrabie, fratele fostului director al Serviciului de Relaţii Interne şi Internaţionale din CJ Vrancea şi fost secretar de stat în MAI în timpul guvernării P-DL - PSD, Cătălin Vrabie.

image

Adrian Vrabie (foto) are 22 de ani şi va fi şef pe perioadă determinată la Serviciul Judeţean de Salvamont, aflat în subordinea CJ, până când Guvernul va da liber la angajări din nou. Acesta a fost propus pentru funcţie de preşedintele CJ, Marian Oprişan. Este absolvent al cursurilor de perfecţionare în agricultură Roznov, Neamţ şi student în anul II la Facultatea de Cinegetică la Braşov.

Banii primăriilor blocaţi

În timp ce bugetarii protestează faţă de reducerea salariilor iar primăriile nu au bani pentru cheltuielile curente, la şedinţa de ieri consilierii au blocat şi banii ce urmau să ajungă la mai multe administraţii locale PD - L, 1.125.000 lei ca urmare a faptului că nici bugetul altor primării nu a fost alocat din cauza unei răfuieli în instanţă dintre Prefectură şi CJ. Procesul priveşte o serie de acuze la adresa Consiliului Judeţean de împărţire discriminatorie a bugetului, pe criterii politice.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite