(UPDATE) Grindina a distrus culturile agricole, pomii fructiferi şi viile din mai multe localităţi vrâncene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potopul s-a năpustit aseară asupra mai multor localităţi din Vrancea , precipitaţiile depăşind chiar şi 30 de litri pe metrul pătrat. La Coteşti, peste 300 de hectare de vie au fost puternic

(UPDATE) Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a centralizat parţial pagubele produse de căderile de grindină şi precipitaţiile torenţiale de ieri după amiază. "Avem 300 de hectare afectate la Coteşti, din raportările inginerilor noştri, 200 de ha au fost afectate între 35% şi 45% iar restul are un grad de afectare de 60-65%", a declarat Costică Neaţă, directorul DADR Vrancea. Şi viile din satul Unirea, Odobeşti, au fost afectate de căderile de grindină însă pierderile sunt minime. Raportarea integrală a pagubelor din Vrancea va fi făcută însă luni dimineaţă. 

Cel mai tare a plouat în comunele Tulnici şi Păuleşti, unde s-au înregistrat 33 litri pe metrul pătrat, tot aici fiind înregistrată grindină de mărimea unui ou de porumbel. Ploaia de gheaţă a distrus culturile agricole, pomii fructiferi, dar şi mai multe acoperişuri.

De asemenea, grindină a căzut în localităţile Garoafa, Odobeşti, Jariştea, Vintileasca, Poiana Cristei, Coteşti, iar în Cârligele au fost afectate nu mai puţin de 120 de hectare de vie.

Potrivit meteorologilor, ploile şi vijeliile vor continua până mâine.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite