Un nou preşedinte la USR Focşani. Oamenii lui Barna au ales şi un nou Birou Local, mai „suplu“, la municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua echipă de conducere a USR Focşani
Noua echipă de conducere a USR Focşani

Faţă de vechea echipă de decizie, care avea şapte membri, noul Biroul Local are în componenţă 5 membri. În funcţia de preşedinte a fost ales vicepreşedintele fostului  Birou Local.

Filiala USR Focşani a avut sâmbătă Adunarea Generală, în cadrul căreia au fost alese noile structuri de conducere, după evenimentele din urmă cu două săptămâni, când preşedintele formaţiunii şi o parte a membrilor Biroului Local au fost suspendaţi din funcţii. 

Preşedinte al USR Focşani a fost aleasă Corina Atanasiu, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte în vechiul Birou Local. 

Corina Atanasiu este focşăneancă, dar de foarte mulţi ani activează în Bucureşţi, acolo unde a terminat şi studiile, respectiv Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din Universitatea Bucureşti. Tot acolo şi-a luat şi masterul în Administraţie Publică.

Are 20 de ani de experienţă în managementul proiectelor finanţate din fonduri europene, iar asta i-a permis, printre altele, să ajute voluntar Crucea Roşie Vrancea pentru care a scris şi implementat zeci de proiecte care au ajutat comunităţile sărace din judeţ.

Tot la acest capitol putem adăuga şi atragerea de finanţare pentru funcţionarea şi profesionalizarea Grupului de Acţiune Locală (GAL) Unirea din Focşani. Corina este, de asemenea, şi coordonatoarea capitolului Educaţie din programul de guvernare al USR - naţional.

”Am venit în USR Focşani pentru că oraşul meu merită o şansă. Cred că toţi focşănenii trebuie să trăiască decent şi pentru asta trebuie să ne implicăm. Ca preşedinte USR Focşani am câteva priorităţi precum dezvoltarea departamentului de resurse umane, prin identificarea competenţelor fiecărui membru, urmată de mobilizarea colegilor în funcţie de acestea. Pe termen mediu îmi propun dezvoltarea departamentului de proiecte prin identificarea şi analiza problemelor din comunitate, identificarea de resurse, organizarea de acţiuni în comunităţi, mobilizarea şi stimularea membrilor dar şi a voluntarilor”, a precizat Corina Atanasiu, noul preşedinte ales al USR Focşani.

Din componenţa noului Birou Local al USR Focşani  mai fac parte Petruţ Lupu, vicepreşedinte; Alexandra Tătaru, Dan Manole şi Nicu Panaitescu, membri; Sandi Drăgulean, supleant şi Florentina Drăgulean, cenzor.

”În perioada următoare ne vom desemna proprii candidaţi la Consiliul Local al Municipiului Focşani şi Consiliul Judeţean Vrancea în perspectiva alegerilor locale, vom demara negocierile cu colegii noştri de Alianţă de la Plus. Împreună vom propune candidaţi competenţi, oneşti cu care să susţinem dezvoltarea municipiului şi a judeţului. Trebuie să ne redresăm, nu mai avem timp decât de a ne convinge electoratul că merită să ne voteze, că noi suntem alternativa”, a declarat şi preşedintele USR Vrancea, Mihăiţă Lepădatu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite