Un nou cutremur în Vrancea. Este al optulea de la începutul lunii aprilie

0
0
Publicat:

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 s-a produs miercuri dimineaţa în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur. FOTO Shutterstock
Cutremur. FOTO Shutterstock

Seismul a avut loc la ora 7.16 (ora locală a României) la adâncimea de 76 de kilometri şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 42 km vest de Focşani, 68 km est de Sfântu-Gheorghe, 71 km nord de Buzău, 82 km est de Braşov, 89 km sud de Bacău, 93 km sud-vest de Bârlad, scrie Agerpres.

Marți, alte două cutremure cu magnitudinea de 3,3, respectiv 3,1, s-au produs marţi în aceeași zonă.

Numai luna aceasta, în zona seismică Vrancea au avut loc opt cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,7 şi 3,3 pe Richter

 În zona Olteniei, în judeţul Gorj, s-au produs cinci cutremure cu magnitudini între 2 şi 2,7 de la începutul acestei luni.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an produsă în România a avut magnitudinea 5,7 și s-a înregistrat în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

„Vrem, nu vrem, în România cutremure vor fi”

 În România, cutremurele de pământ de magnitudini mari se produc, statistic vorbind, cu o anumită ciclicitate, fapt ce ridică problema protecţiei antiseismice la nivel de siguranţă naţională, a declarat prof. dr. ing. Nicolae Noica, într-un interviu pentru Agerpres:

„Deci, vrem, nu vrem, în România cutremure vor fi, iar marea problemă este că un nou cutremur va afecta multe din clădirile peste care au trecut cutremure în 1940, 1977 şi la un nou cutremur marea problemă, după mine, va fi ce se va întâmpla după cutremur", a spus profesorul”.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite