Un nou cutremur a avut loc în Vrancea. Seismul a fost mai slab decât cel de la ora 14.09

0
Publicat:

Un nou seism, cu magnitudinea de 3,2 grade pe Richter, s-a produs sâmbătă, la ora locală 17.53, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), scrie Agerpres.

 Cutremur. FOTO Shutterstock
Cutremur. FOTO Shutterstock

Cutremurul s-a înregistrat la o adâncime de 90 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 37 km vest de Focşani, 69 km nord de Buzău, 73 km est de Sfântu-Gheorghe, 87 km est de Braşov, 89 km sud de Bacău, 89 km sud-vest de Bârlad.

 Anterior, tot sâmbătă, un cutremur cu magnitudinea 4.2 s-a produs în zona seismică Vrancea - Buzău. Seismul a avut loc la ora 14.09 și s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri.  

Cutremure și în Gorj

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, tot sâmbătă, în judeţul Gorj s-au produs trei cutremure

 Cel mai mare dintre ele a avut magnitudine 3,5 grade pe Richter, s-a produs la ora locală 16.16, la o adâncime de 17,1 km, în apropierea următoarelor oraşe: 17 km nord-vest de Târgu Jiu, 66 km sud de Hunedoara, 73 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 80 km sud de Deva, 94 km vest de Râmnicu Vâlcea.

 În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi în urma a avut loc în aceeaşi zona un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite