Un milion de euro pentru faţa Ateneului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia a fost reabilitată din bani europeni şi îşi va deschide porţile pentru a găzdui evenimente culturale. Moştenirea maiorului Gheorghe Pastia este singura lucrare finalizată până acum în totalitate din ansamblul arhitectural „Piaţa Unirii-Grădina Publică".

image

Mândria culturală a oraşului Focşani are o faţă nouă. După trei ani de la începerea lucrărilor, Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia" din Focşani a fost reabilitat şi arată impecabil, fiind cea de a doua instituţie culturală din municipiu, după teatrul cu acelaşi nume, cu care focşănenii se pot mândri. Abia de luna viitoare, însă, instituţia va găzdui evenimente culturale.

image


ZUGRĂVEALĂ CU FOIŢĂ DE AUR


Lucrările de reabilitare şi reamenajare a clădirii au vizat atât exteriorul, cât mai ales interiorul imobilului, fiind păstrată însă arhitectura gândită în urmă cu peste 80 de ani, când s-a pus piatra de temelie a edificiului.

image

Practic, puţinii focşăneni care au avut până acum şansa să-i treacă pragul au rămas plăcut impresionaţi de noua faţă a clădirii, cu mobilier nou, scenă recondiţionată, pereţi zugrăviţi în foiţă de aur, fotolii confortabile pentru spectatori, sistem de aclimatizare, lift pentru persoanele cu handicap, dar şi echipament scenic de ultimă generaţie.

image


„Chiar îmi place, s-a făcut o treabă bună. Constructorii şi-au făcut datoria, mai urmează ca şi noi, publicul, să dăm dovadă că putem fi civilizaţi, pentru că este păcat de banii care s-au băgat aici", spune Mihnea Constantin, localnic.

Citeşte amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite