Un bust al fostului prim ministru Vintilă I.C. Brătianu, găsit în timpul unor săpături, reamplasat în prezenţa preşedintelui Senatului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bustul a fost amplsat în faţa Primăriei Coteşti FOTO Facebook/Cătălin Toma
Bustul a fost amplsat în faţa Primăriei Coteşti FOTO Facebook/Cătălin Toma

Bustul va trona în faţa Primăriei comunei vrâncene Coteşti, localitatea unde a fost descoperită această operă aparţinând unui sculptor celebru.

Bustul fostului prim-ministru liberal al României în perioada 1927-1928 Vintilă I.C. Brătianu, descoperit în luna iulie 2017 în comuna Coteşti, cu ocazia unor săpături pentru reţeaua de utilităţi în curtea Şcolii Primare din Coteşti-Odobasca, a fost reamplasat în faţa Primăriei Coteşti, ocazie cu care a fost organizat un eveniment special

Au participat preşedintele Senatului, Anca Dragu, avocatul Valeriu Stoica, preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, parlamentarii PNL de Vrancea, alţi invitaţi şi locanici.

Sculptura este realizată din bronz patinat, de către Oscar Han, în anul 1931. Sculptorul Oscar Han este autor şi al Statuii Victoriei de la Tişiţa, monument înscris în Lista Monumentelor Istorice, cod VN-III-m-A-06586″, potrivit Direcţiei de Cultură Vrancea.

Vintilă Brătianu, al treilea fiu al Ion C. Brătianu, a fost o personalitate de prim-rang în politica, economia şi istoria României, cu o evoluţie profesională fascinantă. A fost primar al Bucureştiului, ministru de Finanţe şi prim-ministru şi este recunoscut drept economistul care a formulat principiul economic liberal „prin noi înşine”, în baza căruia a fost elaborată şi aplicată politica economică a PNL în primul deceniu interbelic.

VIDEO: Cătălin Toma, preşedinte CJ Vrancea

FOTO: Nausica Mircea, director Centrul Cultural Vrancea

bust vintila bratianu
bust vintila bratianu
bust vintila bratianu
FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite