Tarifele pentru locurile de parcare rezidenţiale din Focşani vor creşte substanţial. Şefii Parking recunosc că sunt ineficienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcările rezidenţiale vor avea tarife mai mari
Parcările rezidenţiale vor avea tarife mai mari

Noile tarife vor fi supuse analizei Consiliului Local Focşani şi dacă vor fi aprobate vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Managementul ineficient al Societăţii Parking Focşani, societate la care Consiliul Local este acţionar majoritar, se răsfrânge încă o dată asupra cetăţenilor care şi-au închiriat un loc de parcare în municipiu. Astfel, se propun noi tarife care vor fi aprobate în Consiliul Local, cu aplicare de la 1 ianuarie 2019.

Conform noilor propuneri, focşănenii vor plăti pentru un loc de parcare 170 de lei/an, fără TVA, cu 50 de lei mai mult decât tariful existent în prezent, adică o creştere de peste 40%. O creştere enormă, în condiţiile în care în oraşe mari din România abonaţii plătesc 60, 70 sau 80 de lei/an pentru un loc de parcare.

Mai mulţi bani vor plăti şi focşănenii care au loc de parcare şi pentru a doua maşină, respectiv 250 de lei/an, iar pentru a treia maşină tariful va fi de 350 de lei/an.

Parking vine cu noutăţi la tarife şi pentru cei care staţionează sau îşi parcheză maşinile în locurile cu plată din municipiu. Astfel, pentru autovehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone şi lungime de până în 5 metri tariful de parcare va fi de 1,50 de lei pentru plată directă/autotaxare şi 0,35 euro/oră la plata prin SMS, la care se adaugă TVA.

Parcarea pentru o zi întreagă costă 12 lei la plata directă/autotaxare şi 3 euro/zi, fără TVA, prin SMS. Abonamentul de parcare poate fi procurat pentru suma de 100 de lei/lună.

La cererea agenţilor economici  care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Moldovei din Focşani, va fi introdus şi un abonament de 300 de lei/lună, cu TVA inclus, abonament valabil pentru un loc rezervat de parcare/aprovizionare în parcările cu plată din zona târgurilor şi pieţelor, în intervalul de funcţionare de luni până vineri orele 8.00-21.00, iar sâmbăta şi duminica ora 8.00-14.00. Aceştia vor putea închiria Parcarea P137, de 23 de locuri şi Parcarea P138-43 de locuri, care se află pe strada Greva de la Griviţa. Pentru parcările cu plată, tarifele ar urma să intre în vigoare imediat după aprobarea lor în Consiliul Local.

Aceste propuneri au fost deja aprobate în consiliul de administraţiei al SC Parking şi au avut la bază şi un aspect de natură economică cu care se confruntă societatea: “nerealizarea veniturilor aşa cum au fost prevăzute în Execuţia bugetară la 30.06.2018”, după cum se arată în informarea aflată în dezbatere publică.

În municipiu există  10.475 de locuri de parcare, din care 1.639 sunt parcări publice cu plată şi 8.836 parcări de reşedinţă, multe dintre ele însă neamenajate. Numărul autoturismelor din municipiu depăşeşte 50.000.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite