Sute de locuri de parcare desființate în urma unui proiect european

0
Publicat:

Potrivit autorităților locale, în municipiul Focșani sunt înmatriculate la momentul respectiv nu mai puțin de 51.000 de mașini din toate categoriile, în condițiile în care orașul are amenajate doar 11.400 de locuri de parcare.

Toate locurile de parcare de pe Bulevardul Independenței vor dispărea FOTO: Ștefan Borcea
Toate locurile de parcare de pe Bulevardul Independenței vor dispărea FOTO: Ștefan Borcea

Aproape 300 de locuri din Focșani vor dispărea din municipiul Focșani, în urma implementării unui proiect european în care se vor crea sensuri unice.

Proiectul prevede sensuri unice de circulaţie pe principalele artere, respectiv Bulevardul Unirii și Bulevardul Independenţei (dus) și străzile Cuza Vodă și Bucegi (întors), dar și benzi dedicate transportului public pe străzile Bd. Unirii, Bd. Independenţei, Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi, Str. 1 Decembrie 1918 şi Str. Anghel Saligny.

Lucrările sunt în plină desfășurare și ar trebui finalizate anul viitor iar riveranii sunt îndemnați de autorități să-și caute un loc unde să-și țină mașina pe unde găsesc prin oraș.

Cei mai afectați sunt șoferii care stau pe Bulevardul Independenței, unde vor fi desființate toate parcările, adică 230 de locuri de parcare

"Noi avem abonament plătit la zi, valabile până la 1 ianuarie 2023, am fost ani de zile buni plătitori iar acum se desființează și primăria nu ne-a asigurat altceva în loc", este nemulțumirea unui cetățean care locuiește pe Bulevardul Independenței.

Locurile de parcare de pe Bulevardul Independenței vor fi desființate FOTO: Ștefan Borcea
Locurile de parcare de pe Bulevardul Independenței vor fi desființate FOTO: Ștefan Borcea

Primarul municipiului susține că anul viitor vor intra în reabilitare mai multe străzi din proximitate și se vor crea locuri de parcare suplimentare.

„Sunt în jur de 230 de locuri de parcare ce vor fi desființare de-a lungul bulevardelor principale unde se parchează în acest moment. Vorbim de zona Independenței, de la Obor până la Finanțe. Toată acea zonă, paralel și perpendicular, avem străzi ce urmează a fi finanțate pentru a fi reabilitate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Vom reabilita inclusiv parcările din spatele blocurilor”, anunță primarul Cristi Valentin Misăilă.

Sunt și artere mari din oraș unde posesorii de mașini nu vor fi afectați de proiectul de resistematizare a infrastructurii de transport, cum este strada Longinescu, unde pistele de biciclete vor fi create pe trotuare.

Potrivit autorităților din municipiu, în Focșani sunt înmatriculate la momentul respectiv 51.000 de mașini și orașul are doar 11.400 de locuri de parcare.

În cel mai scurt timp, Primăria Focșani a anunțat va supune aprobării Consiliului Local proiectul de hotărâre pentru completarea și modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului Focșani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite