Surprize, surprize: Colonelul Marian Oprişan rămâne fără trese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta a fost avansat în grad în anul 2010, de către prietenul său, ministrul Apărării Naţionale de la acea vreme, generalul Gabriel Oprea.

Dezvăluirile din luna august, cu politicieni şi oameni de presă cadorisiţi cu grade în armată de către fostul ministru al Apărării, generalul Gabriel Oprea, au scandalizat societatea românească.

O anumită parte a presei s-a grăbit să prezinte lucrurile ca pe o afacere exclusivă a PDL, fiind date doar exemple din acest partid care au beneficiat de avansări în grade militare.

Listele puse la dispoziţie ieri de Minsiterul Apărării cu persoanele cărora ministrul actual Corneliu Dobriţoiu a decis să le retragă gradele scot în evidenţă nume importante din politica românească, din toate partidele.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, pesedistul Marian Oprişan, este unul dintre ele. Acesta a fost avansat în anul 2010 de la gradul de maior la gradul de colonel, în timpul ministeriatului generalului Gabriel Oprea. Cei doi au recunoscut în mai multe situaţii că sunt prieteni.

Pe lista avansaţilor în grad în anul 2010 se mai numără primarul Capitalei, Sorin Mircea Oprescu, primarul sectorului IV, Victor Cristian Piedone Popescu, deputatul Valeriu Steriu, senatorul Atilla Verestoy, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, liderul PDL Gheorghe Fluture,Viorel Bucuraş, şoţul senatoarei PNL Sorina Plăcintă şi mulţi alţii.

Acelaşi general Gabriel Oprea l-a avansat în anul 2012 la gradul de colonel şi pe primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, iar deputatul Alin Trăşculescu a fost avansat la gradul de lt.col.

Alţi doi vrânceni, directoarea AJOFM Iosefina Iaru, avansată maior şi directorul arhivelor Naţionale Vrancea, Petru Obodariu, avansat căpitan, vor rămâne fără grade.

Într-un comunicat de presă al MApN se anuntă că „urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din M.Ap.N, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012, în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995".

Totodată, pe site-ul MApN sunt prezentate şi situaţiile nominale cu persoanele care au beneficiat de avansări sau acordări de grade în rezervă în anul 2010, în cazul cărora s-au constatat nereguli. Citiţi mai jos listele cu avansările care cuprind nereguli.

Avansări nelegale din 2010

Listă avansări cu nereguli 2012

Listă acordări grade cu nereguli 2012

Listă avansări grade în rezervă cu nereguli 2012

Listă acordări grade în rezervă cu nereguli 2011

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite