Sprijin pentru Ludovic Orban de la liberalii din Vrancea. Cătălin Toma, reconfirmat preşedinte al filialei judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Toma, reales preşedinte al PNL Vrancea în prezenţa şefului PNL, Ludovic Orban
Cătălin Toma, reales preşedinte al PNL Vrancea în prezenţa şefului PNL, Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent la Focşani, alături de alţi lideri naţionali, la conferinţa judeţeană de alegeri a filialei judeţene a partidului

Duminică, au avut loc alegeri interne în organizaţia judeţeană Vrancea a PNL. Cu această ocazie, liberalii şi-au ales structurile de conducere pentru viitorii patru ani, la eveniment fiind prezent şi preşedintele PNL Ludovic Orban, însoţit de europarlamentarul Siegfried Mureşan, fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, dar şi de liderul Grupului PNL din Senat, Virgil Guran.

În urma alegerilor, preşedinte a fost reales, cu 344 de voturi, din 346 (două voturi nule) Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, care nu a avut un contracandidat.

Liberalii vrânceni şi-au arătat sprijinul pentru Ludovic Orban, fiind convinşi că toţi delegaţii vor vota cu el la Congresul PNL din data de 25 septembrie.

”Eu şi domnul Ion Ştefan am semnat deja moţiunea lui Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al PNL. Ludovic Orban merită tot sprijinul nostru. Doar împreună dezvoltăm judeţul Vrancea.”, a spus  Cătălin Toma.

Ludovic Orban a menţionat că după data de 10 august, când se va încheia depunerea candidaturilor, va merge în fiecare filială pentru a-şi prezenta moţiunea.

”Eu voi merge în fiecare filială şi voi sta de vorbă cu colegii mei. Sper ca a doua parte a acestei campanii interne să nu mai fie marcată de atâtea declaraţii şi acţiuni care să afecteze Partidul Naţional Liberal. Nu pot să înţeleg cum un om care îşi exprimă susţinerea pentru un candidat să-şi schimbe opţiunea.”, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban.

Atac la premier şi oamenii lui

Şeful PNL a ţinut un discurs şi în faţa delegaţilor, în care l-a pomenit şi pe premierul Florin Cîţu, care nu a avut niciun reprezentant la conferinţa de alegeri a PNL Vrancea.

„Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Nu m-am aşteptat ca oameni care au fost în echipa de  conducere a PNL şi au încercat să-şi pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a PNL în ultimii patru ani să spună acum că preşedintele PNL n-a avut nicio legătură cu victoriile respective, că preşedintele nu mai e bun. Eu le-am spus. Aici lucrurile sunt simple. Dacă eu nu mai sunt bun, înseamnă că nici voi nu mai sunteţi buni, iar dacă voi susţineţi că voi sunteţi buni înseamnă că şi eu sunt bun. Să fim cinstiţi şi oneşti. Mulţi care clamează acum susţinerea pentru Florin Cîţu de fapt nu-l consideră capabil să conducă partidul, o fac din cu totul alte motive”, a spus liderul liberal.

La său, fostul ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Ion Ştefan i-a atacat pe mai mulţi lideri naţionali ai PNL cu rezultate slabe, în opinia sa, la alegerile parlamentare, cerându-le să facă un pas în spate, deşi chiar el a pierdut de două ori fotoliul de primar al municipiului Focşani, în 2016 şi 2020. Printre cei nominalizaţi, s-au aflat Emil Boc şi Gheorghe Flutur, susţinători ai actualului premier Florin Cîţu.

„Azi, toţi acei oameni care în 2016 şi 2020 au pierdut alegerile parlamentare vin din nou şi doresc să conducă PNL. Dacă aţi participat în fruntea partidului din echipa PNL la două competiţii, în 2016 şi 2020, şi nu aţi reuşit să aduceţi victorii pentru PNL cine credeţi dumneavoastră că va crede că în 2024 o să reuşiţi să aduceţi armatei PNL o victorie răsunătoare? Nu există aşa ceva. Domnule, Boc, vă rog să faceţi un pas înapoi: În 2016 aţi pierdut alegerile pentru PNL, în 2020 acelaşi lucru. Domnule preşedinte al CJ al judeţului Suceava, Gheorghe Flurur, aţi pierdut alegerile şi în 2016 şi în 2020 pentru PNL şi acum vreţi să vă prezentaţi speranţa PNL, a spus Ion Ştefan.

Liderul PNL fără BAC, eliminat din echipa de conducere

Conferinţa Judeţeană a PNL nu a fost lipsită de momente tensionate. Unul dintre liderii filialei, prim-vicepreşedintele Daniel Moroşanu, cunoscut tuturor drept liberalul fără Bacalaureat, care îşi anunţase candidatura pentru un nou mandat de prim-vicepreşedinte, a anunţat că se retrage din cursă şi va contesta scrutinul în ceea ce-l priveşte, pentru că nu i s-a aceptat candidatura şi la cealaltă funcţie de prim-vicepreşedinte.

„Prin retragerea mea o să vă fac viaţa mai frumoasă. În timp ce dumneavoastră eraţi pe stradă, în ploaie, în frig, nemâncaţi, alţii lustruiau pantofii pe Bulevardul Independenţei (sediul PNL). Oamenii cu alte păreri, cu principii şi care atrag atenţia nu sunt agreaţi. Sunt colegi de partid care m-au sunat şi aseară şi mi-au spus că li s-a cerut să arate votul, astăzi. Nu se poate aşa ceva. PNL este un partid al oamenilor liberi, de aceea suntem membri ai acestui partid şi nu în alt partid. Vă anunţ că îmi retrag toate candidaturile şi îmi rezerv dreptul de a contesta alegerile. Să ştiţi că unii s-au căţărat pe victoriile dumneavoastră şi au obţinut funcţiile pe care nu le meritau. Erau în Independenţei pe lângă zidurile partidului şi îşi făceau pantofii”, a spus Moroşanu.

În consedinţă, prin retragerea lui Moroşanu cele două funcţii au fost ocupate de primarul comunei Suraia, Maria Stroe şi de către prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Moment hilar la alegerile PNL Vrancea: Răguşit, senatorul Guran a afirmat că va merge pentru tratament la o colegă senator, care este ginecolog

Orban: „Mulţi dintre cei care-şi clamează susţinerea pentru Cîţu nu-l consideră capabil să conducă partidul. O fac din alte motive”. Avertismentul şefului PNL
 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite