Serviciul de ridicări şi blocări auto, salarii de 400.000 de lei, venituri de 170.000 de lei. Ce soartă îl aşteaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciul de ridicări şi blocări ar urma să fie desfiinţat FOTO: Ştefan borcea
Serviciul de ridicări şi blocări ar urma să fie desfiinţat FOTO: Ştefan borcea

Societatea Parking, care a rămas doar cu această activitate, are 12 angajaţi. Contractul colectiv de muncă prevede salarii compensatorii pentru disponibilizaţi.

Un proiect de hotărâre propus de primarul Cristi Misăilă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de luni, 31 ianuarie, prevede dizolvarea, lichidarea şi radierea firmei Parking, înfiinţată tot de primar în urmă cu cinci ani.

Se ştie că de la 1 ianuarie serviciul de administrare a locurilor de parcare publice şi rezidenţiale funcţionează la Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, iar la Parking a rămas doar activitatea de blocare, ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/parcate neregulamentar pe raza teritorială a municipiului Focşani.

Acest serviciu se află însă imposibilitatea de a-şi asigura surse proprii de finanţare, în condiţiile în care fondul de salarii anual se ridică la valoarea de peste 450.000 de lei, iar veniturile din această activitate nu sunt mai mari de 170.000 de lei pe an.

Una dintre soluţiile propuse de consiliul de administraţie la finalul anului trecut se referă la transferarea serviciului la CUP Salubritate, societate în subordinea primăriei, dar proiectul primarului nu vine cu nicio clarificare în acest sens, ci face referire doar la dizolvare, lichidare şi radiere, situaţie în care cei 12 angajaţi vor fi disponibilizaţi.

În contractul colectiv de muncă se prevede că angajaţii disponibilizaţi vor primi câte şase salarii compensatorii.

Vă mai recomandăm:

PSD şi-a instalat om la Parcări şi la Direcţia de Dezvoltare a Focşaniului

De la 1 ianuarie 2022, Direcţia de Servicii Publice Focşani preia gestiunea de la Parking. Câţi angajaţi rămân

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite