Se dă startul programului “Casa Verde”/ Suma alocată judeţului Vrancea este de 1.787.890 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează miercuri, 1 iunie a doua sesiune a Programului „Casa Verde" adresat persoanelor fizice. Începând cu această dată persoanele interesate îşi pot depune dosarele de finanţare nerambursabilă la Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea.

Suma alocată Programului pentru anul 2011 se ridică la 100 de milioane de lei fiind distribuită la nivelul fiecărui judeţ în funcţie de numărul de locuitori. Vrancea a primit 1.787.890 lei.

Montarea unui sistem de panouri solare va fi „subvenţionată" cu 6.000 de lei, în timp ce pentru pompe de căldură ajutorul este de 8.000 de lei. Sunt acceptate doar proiecte pentru persoane care locuiesc în case, nu însă şi pentru apartamente de bloc.

În cadrul Programului Casa Verde, poate aplica solicitantul care îndeplineşte următoarele condiţii:

• este persoană fizică care îşi are domiciliul pe teritoriul României;

• este proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementează proiectul; imobilul trebuie să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică;

• nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare;

• în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite