Şcolile din Vrancea au nevoie de investiţii 60 de milioane de euro pentru a-şi primi elevii în condiţii bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În unele şcoli au fost începute lucrări şi apoi au fost abandonate
În unele şcoli au fost începute lucrări şi apoi au fost abandonate

În momentul de faţă sunt începute lucrări cu fonduri de la bugetul de stat în 53 de şcoli şi grădiniţe de pe raza judeţului, iar în alte 50 nu au fost demarate investiţiile. Tot în Vrancea sunt în derulare investiţii la 10 şcoli cu bani de la Banca Mondială.

În următorii ani, dacă vor veni bani de la bugetul statului, Vrancea ar trebui să aibă 103 şcoli şi grădiniţe impecabile.

Deja în 53 dintre ele sunt începute de mai mulţi ani investiţii, acestea fiind departe de a fi finalizate. Valoarea investiţiilor în cele 53 de unităţi de învăţământ însumează 96,4 milioane de lei, din care până în prezent s-au alocat doar 33 de milioane de lei de la bugetul de stat şi de la bugetele locale, fiind necesari încă 63,4 milioane de lei pentru finalizarea investiţiilor.

În alte 50 de şcoli care au primit undă verde pentru a intra în reparaţii nu au fost demarate lucrările, fiind nevoie de 208 milioane de lei pentru ca elevii  din tot judeţul să poată beneficia de condiţii dintre cele mai bune.

Este puţin probabil că în următorii ani statul să găsească banii necesari măcar pentru investiţiile aflate în derulare să fie duse la bun sfârşit.

Tot în Vrancea se mai află în derulare investiţii la 10 şcoli care sunt reabilitate cu fonduri de la Banca Mondială.

Valoarea investiţiilor se ridică la 12 milioane de lei, fiind executate până în prezent lucrări de 10 milioane de lei. Deja în cinci şcoli, respectiv Rotileşti, Străoane, Homocea, Tănăsoaia şi Pufeşti, stadiul fizic de execuţie depăşeşte 90%. 

Mai puteţi citi:

100 de autorizaţii sanitare de funcţionare şi 100 de şcoli dispărute în Vrancea în ultimii şase ani

FOTO Cum au fost amăgiţi 200 de copii din Vrancea de stat şi de Gigi Becali

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite