Şase blocuri din Focşani ar putea fi reabilitate termic, anul acesta, cu fonduri europene. Care este valoarea pentru un apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reabilitarea termic[ a blocurilor ar putea demara la prim[var[
Reabilitarea termic[ a blocurilor ar putea demara la prim[var[

Primăria Focşani a scos la licitaţie contractul privind Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din municipiul Focşani, cu o valoare estimată la peste 3,9 milioane de lei.

După ce anul trecut municipalitatea a semnat contractul de finanţare pentru implementarea Proiectului “Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Focşani, etapa a II-a", anul acesta Primăria a scos la licitaţie execuţia proiectului care vizează şase blocuri din oraş.

Aceste şase blocuri, care totalizează peste 250 de apartamente, se află atât în centrul oraşului, cât şi în Cartierul Sud, după cum urmează: Str. Unirea Principatelor, Nr. 15, Bl. 15;  Bd. Bucureşti, Nr. 9, Bl. A1, Sc. 1,2,3;  Bd. Unirii, Nr. 37, Bl. 37; Bd. Unirii, Nr. 4, Bl. B3, Sc. 3; Str. Revoluţiei, Nr. 11, Bl. C3; Bd. Unirii, Nr. 46, Bl. 46, Sc. 1.

Contractul are o valoare de 3,9 milioane de lei, ceea ce înseamnă că reabilitarea termică a unei locuinţe ridică costurile la peste 15.000 de lei/apartament.

Din această sumă, 60% este finanţată de Uniunea Europeană, 15% din fonduri vin de la Primăria Focşani şi 25% din valoare o suportă asociaţia de proprietari.

Reabilitarea termică a blocurilor presupune mai multe lucrări, printre care izolarea termică a faţadelor cu polistiren ignifugat de 15 cm, înlocuirea tâmplăriei şi închiderea balcoanelor cu termopan, izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul şarpantelor şi termoizolarea acoperişului tip terasă, izolarea termică a planşeului peste subsol, înlocuirea lifturilor, repararea acoperişurilor, refacerea finisajelor de pe casa scării, montarea/demontarea echipamentelor/instalaţiilor (ex: aer condiţionat), reabilitarea instalaţiilor de alimentare cu energie termică din spaţiile comune şi a instalaţiilor de distributie a apei reci din subsol etc.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite