Şapte primari şi peste 150 de consilieri, recolta PSD în Vrancea pe Ordonanţa "migratorilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Tătaru spune că a trecut la PSD pentru promisiuni FOTO: Ştefan Borcea
Primarul Gheorghe Tătaru spune că a trecut la PSD pentru promisiuni FOTO: Ştefan Borcea

Toţi cei şapte primari care au migrat la PSD au făcut acest lucru în ultima zi de viaţă a Ordonanţei 55, după ce au primit bani de la Consiliul Judeţean.

Vrancea este un judeţ roşu prin excelenţă. Înainte Ordonanţei migratorilor, PSD avea primari în 51 din cele 73 de unităţi teritorial administrative.

În ultima zi de viaţă a Ordonanţei 55, numărul primarilor PSD a crescut la 58, asta după ce şase edili de comune şi unul de la oraş au trecut în barca puterii.

Acest lucru s-a întâmplat  după o şedinţă de Consiliu Judeţean în care Marian Oprişan, preşedintele CJ şi al PSD Vrancea, a alocat fonduri de  la Guvern doar pe criterii politice doar celor 58 de primării conduse de edilii săi.

Cei şapte primari foşti PNL-PDL sunt edilii comunelor Băleşti - Stancu Bălescu (PNL), Reghiu - Macovei Răduţă (PNL), Mera - Ion Sticlaru (PNL), Broşteni - Ion Alanei (PNL), Bordeşti - Gheorghe Tătaru (PDL), Gura Caliţei - Nicolae Ţandără (PDL), dar şi primarul oraşului Mărăşeşti - Valerică Chitic (PNL).

De asemenea, potrivit unui lider social-democrat, alţi 150 de consilieri locali din judeţ au ales să migreze la PSD.

Primarul din Bordeşti recunoaşte că a plecat la PSD pentru bani

Unul dintre primarii „migratori” a recunoscut ziariştilor că a trecut în barca PSD pentru că  s-au promis bani de către Marian Oprişan.

1

„Am trecut pentru promisiunea că se va asfalta drumul judeţean care face legătura între Bordeştii de Jos şi Tîmboieşti. Eu nu fac politică, eu fac administraţie. Fac tot ceea ce posibil ca să rezolv problemele comunităţii, să o ducă mai bine, iar oamenii să meargă pe un drum bun. Marian Oprişan s-a ţinut de cuvânt cu tot ce mi-a promis cât am fost la ei”, a spus Gheorghe Tătaru, primar la Bordeşti, ales pe listele PDL, dar care în a mai cochetat în trecut cu PSD, dar şi cu PNL.

Un alt primar traseist politic este cel al oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, care a început în politică ca fiind membru PRM, apoi PDL, a fost ales primar PNL şi acum îşi încearcă norocul şi la PSD.

De asemenea, Stancu Bălescu, de la Băleşti, este unul dintre primarii vechi ai PNL care a ales acum să plece din partid.

“Atunci cand a fost Delegaţia Permanentă a PNL am fost singurul care a fost împotriva alianţei cu PDL. Asta nu de azi, de ieri, ci din 1996, cand era CDR. Problema este că am fost obligat de conducerea naţională şi cea judeţeană să fac curvăsărie politică", a declarat acesta pentru Ziarul de Vrancea.

2

Preşedintele PNL, Nini Săpunaru, îi face plângere penală lui Oprişan

În Vrancea, opoziţia mai are 15 primari, consolându-se cu faptul că situaţia este mai bună ca în urmă cu zece ani, în 2004, când PSD mai avea nevoie de doi primari pentru a declara Vrancea 100% judeţ pesedist. Nini Săpunaru, preşedintele PNL Vrancea a declarat că îi va face sesizare penală lui Oprişan.

1

„Voi face sesizare penală pentru modul în care s-au împărţit banii de la Guvern de către preşedintele CJ. O altă variantă este să mă implic în dosarul în care Klaus Iohannis a făcut plângere penală împotriva OUG 55”, a declarat Nini Săpunaru, liderul organizaţiei liberale din judeţ.

Mai puteţi citi:

Banii de la rectificare, împărţiţi în ultima zi a ordonanţei migratorilor. Primarul de la Jariştea îşi îndeamnă colegii liberali să-şi respecte cetăţenii

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a convocat pentru miercuri după-amiază o şedinţă prin care va aloca nu mai puţin de 16,9 milioane de lei către comunele şi oraşele din Vrancea.

FOTO Campania electorală prin afişaj, interzisă prin lege în Focşani. Oraşul este însă împânzit de afişele puterii

Aleşii locali focşăneni au hotărât aseară, la aproape două săptămâni de la debutul campaniei electorale, să interzică afişajul electoral în toate locurile, cu excepţia celor şase locuri amenajate în oraş pentru acest lucru.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite