FOTO Campania electorală prin afişaj, interzisă prin lege în Focşani. Oraşul este însă împânzit de afişele puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală în Focşani cu afişe a fost din nou interzisă de consiliul local, sub motivaţia păstrării curăţeniei.

Aleşii locali focşăneni au hotărât aseară, la aproape două săptămâni de la debutul campaniei electorale, să interzică afişajul electoral în toate locurile, cu excepţia celor şase locuri amenajate în oraş pentru acest lucru.

Astfel, municipalitatea modifică regulile jocului în timpul jocului, interzicând amplasarea prin lipire sau vopsire de afişe de orice fel pe staţiile de autobuz, pe mijloacele de transport în comun, pe stâlpii electrici din administrarea Primăriei, dar şi cei ai Electrica, pe pubele. De asemenea, se interzice amplasarea prin agăţare de panouri şi bannere electorale sau orice materiale de propagandă.

Primăria a prevăzut şi sancţiuni pentru cei care încalcă legea, amenda ce o vor plăti persoanele identificate ca fiind beneficiarele afişajului fiind cuprinsă între 1000 şi 2500 de lei.

Pe proprietatea privată, afişajul se face prin contract şi aviz de construcţie.

La doar 24 de ore de la adoptarea hotărârii de consiliu local, lucrurile stăteau total invers în Cartierul Sud, bombardat de afişe electorale ale candidatului PSD.

Ceea ce l-a făcut pe reprezentantul PNL, Tudorel Trofin, să ia poziţie.

„Mă gândesc că ar fi oportună o întâlnire de campanie între consilierii iniţiatori si echipele din teren, nu de alta dar e jenant să sustii că vrei un oraş curat, civilizat, european chiar si în drum spre casă să ai asemenea privelişte! Succes tuturor si să dăm dovadă de fair play măcar la aplicarea hotărârii consiliului local!!!”, a reacţionat Tudorel Trofin.
 

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri