Banii de la rectificare, împărţiţi în ultima zi a ordonanţei migratorilor. Primarul de la Jariştea îşi îndeamnă colegii liberali să-şi respecte cetăţenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a convocat pentru miercuri după-amiază o şedinţă prin care va aloca nu mai puţin de 16,9 milioane de lei către comunele şi oraşele din Vrancea.

Şedinţa de Consiliu Judeţean are loc cu o zi înainte de expirarea termenului de 45 de zile prin care primarii au voie să-şi schimbe partidul.

Până luni seara, nici un primar din Vrancea nu-şi schimbase culoarea politică, dar există informaţii că acest lucru se va întâmpla graţie fondurilor primite de Vrancea la ultima rectificare.

Cele mai mari sume, 12,7 milioane de lei, sunt pentru asfaltări de drumuri comunale şi judeţene.

Materialele cu privire la subiectele care vor fi discutate miercuri ar fi trebuit să ajungă la mapa consilierilor judeţeni, dar acest lucru nu s-a întâmplat, aleşii urmând să afle cel mai probabil în ultimul moment cum vor fi împărţiţi banii.
Unul dintre primarii liberali, despre care s-a vorbit mult timp că poate cocheta nestingherit şi cu PSD, respectiv primarul Cătălin Toma de la Jaristea, a postat pe site-uul de socializare un apel la colegii săi liberali, în care le cere să respecte cetăţenii care i-au votat.

„Dragi colegi aleşi liberali, în ultima perioadă familia liberală trece prin serioase confruntări interioare provocate mai mult sau mai puţin de " neamurile" celorlalte familii politice. Dialogurile cele mai des întâlnite în ultimile zile sau nopţi sunt:"- Cine a venit la NOI? Ura, un traseist!, - A mai plecat cineva de la NOI?...Of, un trădător!". Acest simbolic NOI defineşte familia întemeiată pe un consens principial şi consfinţit electoral prin Votul fiecăruia dintre NOI.
In acest amalgam al principiilor provocat de o putere vremelnică se creează aşteptări şi speranţe false pentru aleşii noştri liberali, fie în persoana unui consilier local, judeţean, fie în persoana unui primar sau preşedinte de Consiliu Judeţean.
Dragi colegi "liberali aleşi" de pretutindeni,
A venit momentul să dăm dovada respectului faţă de orice vot obţinut în 2012, în urma căruia cu perseverenţă, experienţă şi multă energie am fost validaţi în aceste mandate. Este adevărat că prezentul ne arată aproape zilnic un alt sens al cuvântului MANDAT, dar pentru mine orice mandat câştigat este "un cec în alb" dat de cetăţean fiecăruia dintre NOI, un cec pe care trebuie să îl completăm cu suma realizărilor noastre, iar dobânda constă în încrederea la purtător care se contabilizează în 2016 la alegerile locale.
Fiecare comunitate are particularităţile sale de cele mai multe ori acestea se regăsesc în nevoile financiare, dar şi în ambiţia şi orgoliul personal, iar toate comunităţile au aceeaşi unitate de referinţă în persoana CETĂŢEANULUI.
Haideţi ca fiecare dintre NOI, colegi liberali aleşi de pretutindeni, să tragă aer în piept şi să arate RESPECTUL meritat acestui termen magic al politicii: CETĂŢEANULUI.
"Prin NOI ÎNŞINE dăm ROMÂNIA lucrului bine făcut!"
Cu aleasă consideraţiune,
Cătălin TOMA"

Mai puteţi citi:

Niciun an electoral fără asfaltări. Consiliul Judeţean Vrancea a primit de la Guvern 2,7 milioane de euro pentru drumurile judeţene şi comunale

La rectificarea bugetului de stat pe anul 2014, executivul a aprobat repartizarea pe judeţe a sumei de 450 de milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor unor drumuri judeţene şi comunale.

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri