Salvator de vieţi şi la muncă, dar şi în timpul liber. Pompierul vrâncean care impresionează cu omenia lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Tăbăcaru este pompier la ISU Vrancea FOTO SB
Florin Tăbăcaru este pompier la ISU Vrancea FOTO SB

Prezenţa de spirit, profesionalismul şi spiritul civic al unui pompier vrâncean au readus la viaţă un bărbat care a intrat în stop cardio-respirator.

Plutonierul adjutant Florin Tăbăcaru, pompier la ISU Vrancea, a fost joi dimineaţă protagonistul unei întâmplări care a avut drept urmare salvarea vieţii unui om. Pompierul se afla la cumpărături în Piaţa Centrală din municipiul Adjud, când, la ieşirea din incinta Pieţei a văzut o mulţime de oameni care strigau după ajutor.

Când s-a apropiat, a văzut prăbuşit un bărbat în stare de inconştienţă. Prezenţa sa de spirit a făcut să treacă imediat la verificarea funcţiilor vitale, care arătau că bărbatul, în vârstă de 59 de ani, nu le mai avea. Pur şi simplu nu respira, fapt pentru care l-a aşezat în poziţie orizontală şi a început imediat să-i aplice manevrele de prim ajutor şi masajul cardiac. După câteva minute de resuscitare, bărbatul a dat semne că îşi revine, şi a început să tuşească.

"Plutonierul adjutant Tăbăcaru Florin l-a pus în poziţia de siguranţă, iar în scurt timp l-a predat echipajului SMURD sosit la faţa locului. Paramedicii au preluat bărbatul în stare conştientă şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Focşani", potrivit ISU Vrancea.

Promptitudinea cu care a acţionat plutonierul adjutant Tăbăcaru Florin a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte. Subofiţerul are o experienţă de peste 15 ani ca pompier profesionist. În prezent, acesta îşi desfăşoară activitatea la Secţia de Pompier Adjud, în funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale.

Florin Tăbăcaru este cunoscut ca un donator de sânge constant. De 9 ani, donează trombocite unui pacient ce suferă de o boală rară de sânge. 

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Pompierii care ţin un bărbat în viaţă de şapte ani. „Nu sunt judecătorul dumnealui, să-l programez la moarte“

FOTO Pompierul Centenarului este din Vrancea. "Ca pompier nu ai voie să greşeşti la o intervenţie reală"

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite