S-a semnat contractul pentru autobuzele electrice. Când vor circula la Focşani primele mijloace nepoluante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşaniul îşi schimbă flota de autobuze
Focşaniul îşi schimbă flota de autobuze

Cele 16 autobuze vor avea, în medie, o autonomie de 100-150 km, vor avea montate sisteme de informare traseu şi sisteme de ticketing şi sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă.

Autorităţile focşănene au semnat vineri contractul de furnizare autobuze electrice, staţii de încărcare, componente de sistem, inclusiv montaj şi punere în funcţiune în cadrul unui proiect european cu o valoare totală de peste 38 de milioane de lei.

În cadrul acestui contract vor fi achiziţionate 16 autobuze electrice din care 9 autobuze electrice de 10 m  şi 7 autobuze electrice de 6 m, dar şi 16 staţii de încărcare lentă precum şi a 5 staţii de încărcare rapidă.

Va fi implementat un sistem de ticketing, cu toate componentele sale, respectiv  echipamente mobile instalate pe autobuze, echipamente în teren instalate în 30 staţii de transport public, echipamente centrale instalate în dispecerat.

În acelaşi timp, se va produce modernizarea staţiilor de transport public, prin dotarea cu panouri de informare a călătorilor, camere de supraveghere video, echipamente pentru asigurarea accesului la internet şi echipamente conexe.

„Cele 16 autobuze vor avea, în medie, o autonomie de 100-150 km, vor avea montate sisteme de informare traseu şi sisteme de ticketing şi sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă.

Deşi durata contractului este de 15 luni, reprezentantul Asocierii Anadolu Automobil Rom SRL, Telelink Services Romania SRL şi Autoutil Rom SRL a dat asigurări că cele 16 autobuze electrice vor fi livrate în toamna acestui an”, anunţă Primăria Focşani.

Vă mai recomandăm:

Autobuze electrice din China pentru Focşani. Primul lot urmează să fie livrat

De ce România are parte doar de autobuze electrice fabricate în Turcia sau China. Explicaţia dezarmantă a şefului unei societăţi de transport public

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite