S-a lansat petiţia „Operaţiunea Fluturica“. Iniţiatoarea vrea stoparea accidentelor pe E85, la Dumbrăveni, unde a murit şi jurnalista Iuliana Gătej

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliana Gătej a murit în accidentul de pe E85  FOTO: Facebook-Cristi Gătej
Iuliana Gătej a murit în accidentul de pe E85  FOTO: Facebook-Cristi Gătej

Aurora Martin, funcţionar la Ministerul Muncii, la Agentia Naţionala pentru Egalitatea de Şanse, şi-a propus să schimbe regulile de circulaţie pe drumurile naţionale şi europene.

Vrânceanca Aurora Martin a fost atât de impresionată de moartea tinerei jurnaliste de la Antena 1, în accidentul de circulaţie de pe E85, încât revine cu o nouă petiţie, după ce petiţia lansată anul trecut, prin care solicita intervenţia autorităţilor pentru stoparea accidentelor pe E85, în comuna sa natală, Dumbrăveni, nu a dus la nicio rezolvare.

Tot la Dumbrăveni a murit şi jurnalista Iuliana Gătej, alintată de toată lumea Fluturica,  astfel că petiţia lansată astăzi de Aurora Martin şi care poate fi semnată de cât mai mulţi români poartă denumirea de „OPERAŢIUNEA FLUTURICA”

"De Crăciun, şoseaua E85 a făcut o nouă victimă: jurnalista Iuliana Gătej, „Fluturica”, de numai 30 de ani. În urmă cu exact un an, am iniţiat o petiţie pentru siguranţa pietonilor din satele traversate de drumuri naţionale. La primul punct, ceream Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Poliţiei Rutiere montarea de traverse în relief pe carosabil, care să oblige automat reducerea vitezei. În Dumbrăveni nu s-au montat. Un astfel de încetinitor de viteză ar fi putut salva viaţa Fluturicăi! Comuna Dumbrăveni este străbătută de patru curbe duble, care au produs, de-a lungul anilor, zeci de accidente, zeci de morţi, zeci de răniţi. În memoria Iulianei Gătej, în calitate de cetăţean născut în comuna Dumbrăveni, solicit, alături de cetăţenii comunei Dumbrăveni, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Poliţiei Rutiere ca, în termen de o lună, să instaleze încetinitoare de viteză, prin montarea de traverse în relief pe carosabil, înainte de toate cele patru curbe duble care traversează comuna. Fiecare zi de întârziere poate însemna o nouă victimă", scrie aurora martin în petiţia sa.

Petiţia poate fi semnată AICI.

Comuna Dumbrăveni, traversată de Drumul European 85, este un punct negru pe harta rutieră a ţării. Aici, în ultimii ani, au avut loc foarte multe accidente de circulaţie, soldate cu morţi şi răniţi

Anul trecut, Aurora Martin a lansat petiţia pentru salvarea pietonilor pe E85, prin care cerea, în şase puncte, schimbarea condiţiile de circulaţie în comuna Dumbrăveni şi în toate comunele situate de-a lungul şoselelor naţionale.

Aurora Martin Foto: Facebook

1

În numele locuitorilor comunei Dumbrăveni, solicităm Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Poliţiei Rutiere:

1. Marcarea corespunzătoare, inclusiv prin instalarea de semafoare în zonele periculoase, a opt treceri de pietoni pe raza comunei Dumbrăveni, care să fie semnalizate şi iluminate corespunzător, atât prin indicatoare, neoane, cât şi prin dispozitive de limitare a vitezei: montarea de traverse in relief pe carosabil, care să oblige automat reducerea vitezei, mai ales inaintea trecerilor de pietoni;
2. Construirea unei pasarele acoperite în dreptul şcolii şi a unui pasaj subteran în dreptul pieţei agroalimentare din Dumbrăveni, prevăzute cu sistem de acces pentru persoanele cu handicap;                    
3. Delimitarea unor benzi de circulaţie, de-a lungul şoselei, pentru pietoni şi biciclişti, dar şi crearea unor drumuri paralele pentru căruţele nevoite să circule adesea pe drumul european. Atenţie, legislaţia interzice  oficial accesul căruţelor pe E85!!!
4. Instalarea de camere video radar fixe în aşa numitele "puncte negre" de pe şoseaua E85, unde s-au produs mai mult de zece accidente în decurs de 5 ani, ţinând cont că în trecut acestea şi-au dovedit eficienţa şi a scăzut numărul de accidente de circulaţie. Punctul negru reprezintă sectorul de drum cu lungimea de maximum 1 kilometru pe care, într-o perioada de 5 ani consecutivi, s-au produs minimum 10 accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin 10 persoane decedate sau rănite grav.
5. Organizarea de acţiuni în trafic, în conformitate cu Codul Rutier, astfel încât să se conducă preventiv pe raza localităţilor traversate de DN2/E85.
6. Obligarea administraţiei publice locale de a investi în iluminatul public de-a lungul acestui drum, astfel încât să se prevină accidentele în care sunt implicaţi pietoni şi nu numai.


 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite