Rugăminte „în genunchi” a unui primar din Vrancea către Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul comunei vrâncene Urecheşti, Nistor Bratosin, a apelat la o metodă inedită pentru a-l îndupleca pe primul ministru să-şi întoarcă faţa şi spre comuna pe care o conduce.

Nistor Bratosin este din vara anului 2012 primar al comunei vrâncene Urecheşti. De la venirea sa în funcţie, edilul are un mare of, căruia nu-i găseşte rezolvare, oricât de mult s-a străduit.

Trei kilometri din DJ 205 B trec prin comuna sa şi de 25 de ani nimeni de la conducerea judeţului nu s-a îngrijit de starea acestui drum, care a devenit impracticabil. Acum două săptămâni, primarul şi cu o mână de localnici au plantat flori în gropile din asfalt, în speranţa că autorităţile de la Consiliul Judeţean Vrancea se vor sensibiliza şi vor lua în calcul şi refacerea acestui drum, mai ales că de la Guvern s-au locat peste 13 milioane de lei pentru repararea drumurilor judeţene.

Urecheştiul a fost însă sărit de pe lista comunităţilor cărora li s-au acordat fonduri, pentru simplul motiv că primarul are o altă orientare politică decât Marian Oprişan. Într-o încercare de a mai mişca ceva în acest sens, mai ales că mai sunt puţine ore până la alegeri, primarul Nistor Bratosin s-a hotărât să-i scrie un mesaj şi primului ministru, pe un panou pe care îl plimbă prin sat.

Cu panoul a venit şi la Focşani, pentru a le arăta şi locuitorilor oraşului problema cu care se confruntă lăcalitatea aflată la 15 km de municipiu şi care are deschidere la drumul european 85..

„Dl. Victor Ponta. Eu, Bratosin Nistor, primar al comunei Urecheşti judeţul Vrancea, vă rog „în genunchi” pentru cetăţenii comunei să ne daţi 3 camioane de asfalt pentru Drumul Judeţean 205 B. Off, Oprişane, când o să-ţi Pe Se De noi”, scrie pe panou primarul Bratosin.

De altfel, primarul din Urecheşti este recunoscut pentru "comunicările" sale, în comuna pe care o păstoreşte fiind amplasate mai multe panouri cu mesaje mobilizatoare pentru populaţie.

„Şi cu ajutorul tău putem ajunge la un alt standard de viaţă!”, „Oamenii cu caracter îşi văd de treaba lor şi participă la bunul mers al comunităţii!”; „Curăţenia din dreptul proprietăţii reprezintă caracterul şi oglinda proprietarului!”; „Omul gospodar se vede din stradă!”; „Mai devreme sau mai târziu binele va învinge răul!”; „Urmând calea adevărului, formezi o ambianţă plăcută în jurul tău!”; „Iubeşte-ţi comuna, păstreaz-o curată!”, toate aceste mesaje au fost concepute de primar cu intenţia de a se întipări în mintea celor care le citesc şi, mai ales de a le urma.

Mai puteţi citi:

FOTO „Omul gospodar se vede din stradă!” Educaţie la ţară, cu lozinci mobilizatoare pentru plata dărilor

Primarul din comuna Urecheşti a găsit o modalitate desuetă de a mobiliza cetăţenii să-şi achite taxele şi să participe la viaţa comunităţii: lozinci înşirate prin toată comuna, ca pe vremea comuniştilor.

Protest: localnicii din comuna Urecheşti au plantat flori în craterele din drumul judeţean. Gropile se numesc PSD, adică Puterea Satului Domină

Nemulţumiţi de starea drumului judeţean care le traversează comuna, localnicii au vopsit toate gropile din asfalt. Ei acuză administratorul drumului de rea credinţă pentru că nu a făcut nicio lucrare de reabilitare de peste 20 de ani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite