Rezultate alegeri parlamentare 2012/Nemulţumiţi de politicienii autohtoni, mii de vrânceni au votat cu minorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minorităţile au luat voturi de la vrânceni
Minorităţile au luat voturi de la vrânceni

Din datele oferite de Biroul Electoral Judeţean, rezultă că 19 minorităţi naţionale au primit din partea alegătorilor între 83 şi 778 de voturi. Peste 2000 de vrânceni au băgat în urne buletinul de vot alb.

Câteva mii de vrânceni care au ieşit duminică din casă la vot au ales să voteze reprezentanţii minorităţilor naţionale, probabil nemulţumiţi de politicienii autohtoni.

Dacă votul dat pentru Partida Romilor „Pro –Europa” apare ca justificat, 778 de locuitori din judeţ alegând acest partid, surprinde votul dat în număr mare pentru alte minorităţi care nici nu sunt reprezentate în Vrancea.

Astfel, Uniunea Sârbilor din România a luat 535 de votiri, Forumul Democrat al Germanilor-492 de voturi, Uniunea Armenilor-334 voturi, Uniunea Bulgară din Banat-278.

În total rezultă că 19 minorităţi au primit între 83 şi 778 de voturi. În ce priveşte UDMR, acesta a primit 150 de voturi în Vrancea.

Din datele recensământului populaţiei şi locuinţelor, rezultă că în Vrancea, cu excepţia populaţiei de etnie romă, trăiesc foarte puţini reprezentanţi ai minorităţilor.

Totodată, peste 2000 de vrânceni au mers la vot doar ca să introducă în urne buletine albe, în semn de protest faţă de clasa politică.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite