Profesorii corectori de la Bac, pasibili de sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii corectori de la Bac, ale căror lucrări au primit, în urma contestaţiei, o notă mai mică sau mai mare cu peste 1,5, puncte riscă să fie sancţionaţi.

În aceste zile, o comisie de cercetare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea face o anchetă pentru a stabili cu exactitate dacă se justifică diferenţele extrem de mari dintre notele acordate unui număr de şapte candidaţi.

Cel mai elocvent caz este cel al unei eleve de la Liceul de Arte „Gheorghe Tăttărăscu" care s-a ales cu nota la filosofie scăzută de la 5.10 la 1,60, în urma contestaţiei.

„Se va analiza fiecare caz în parte şi vom vedea ce măsuri vom lua. Cert este că, în mare parte, profesorii evaluatori şi-au făcut treaba, atât timp cât doar la şapte lucrări au fost înregistrate diferenţe majore de notare, dintr-un total de 1.250 de teze contestate", declară Stan Rogoz, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.

Camere web, şi în august

Cei aproximativ 2.000 de candidaţi care vor susţine Bac-ul în sesiunea din august vor fi, de asemenea, monitorizaţi video, astfel încât rezultatele să reflecte adevăratul nivel de pregătire al absolvenţilor.

Află mai multe amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite