Primarul care s-a urcat băut la volan şi a omorât cu maşina o adolescentă cere daune morale de 100.000 de euro Penitenciarului Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al comunei buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, se judecă cu Penitenciarul Focşani, unde a stat închis un an şi jumătate din cei trei ani de pedeapsă.

A stat doar un an şi jumătate după gratii, pentru o faptă extrem de gravă, iar acum vrea daune morale pentru rele tratamente în Penitenciar.

Este vorba despre fostul edil al comunei buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, care în toamna anului 2014 a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că a omorât cu maşina o adolescentă de 15 ani.

Şercăianu s-a liberat din Penitenciar la începutul acestui an, pentru bună purtare, după doar un an şi jumătate de pedeapsă, dar prima sa grijă a fost să cheme în instanţa instituţia care l-a cazat şi hrănit în toată această perioadă. El reclamat că a avut condiţii proaste în celulă şi lipsa dreptului la asistenţă medicală.

Potrivit unor surse din instanţă, în cererea de chemare în judecată fostul primar a pus în plic şi două ploşniţe, pe care le-ar fi omorât în penitenciar tocmai pentru a demonstra condiţiile de acolo.

Banii l-au interesat foarte tare pe fostul edil, atâta timp cât el a cerut instanţei daune morale de 100.000 de euro.

Dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Focşani, care a declinat competenta de soluţionare  a cauzei    formulată de reclamant în favoarea Penitenciarului Focşani, la judecătorul de supraveghere a privării de libertate pentru executarea   pedepselor privative  de libertate.

“În motivarea acţiunii reclamantul a arătat că pe perioada detenţiei 23 oct 2014 până-n prezent iar fi fost încălcate drepturile prev de legea 254/19 iulie 2013, respectiv dreptul la condiţiile minime de cazare, prev. de art 80 şi dreptul la asistenta medicală, tratament şi îngrijiri prev de art 71 din acelaşi act normativ. Pe cale de consecinţă reclamantul a solicitat obligarea paratului la plata de 100.000 euro daune morale .Competenţa de soluţionare a plângerii aparţine judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la penitenciarul care a dispus măsurile cu privire la exercitarea drepturilor”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Prin urmare, cauza urmează să fie soluţionată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate pentru executarea   pedepselor privative  de libertate.


Valerică Şercăianu a fost trimis în judecată de procurori în data de 13 iulie 2013, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă în formă agravată. În aceeaşi cauză a mai fost trimis în judecată şi Florin Claudiu Niţu, pentru ucidere din culpă.

Pe 21 mai 2013, Valerică Şercăianu, care avea o alcoolemie în sânge de 1 gr.‰, în timp ce conducea autoturismul marca Jeep Cherokee cu o viteză peste limita legală, respectiv 91 km/h, pe raza localităţii Potoceni, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depăşire periculoase, a părăsit partea carosabilă şi a accidentat mortal o minoră în vârstă de 15 ani, care se afla pe trotuar. O altă fată a fost accidentată grav. 

Ultima adresă de la INML arată că alcoolemia primarului era de 0,8 gr ‰ în sânge, rezultat care, potrivit noului Cod Penal îl poate scoate pe Şercăianu din faţa unui cap de acuzare, acela de conducerea în stare de ebrietate. La rândul său, Florin Claudiu Niţu, care în aceleaşi împrejurări a circulat în localitate cu o viteză peste limita legală, respectiv de 61 km/h, a efectuat o manevră de schimbare a direcţiei de mers, prin virare la stânga, fără să se asigure, şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus de inculpatul Valerică Şercăianu, care circula în aceeaşi direcţie.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite