Primar la vot, „în blană” de consilier local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul din comuna Tulnici, proaspăt ales în funcţie, a apelat la un artificiu pentru a trece un proiect în consiliul local.

Valentin Bîznă, primarul proaspăt ales în funcţie în comuna Tulnici după ce fostul primar, Vasile Aguridă, a murit în urma unui accident de maşină, a devenit protagonistul unei poveşti cu un iz puternic de fraudare a legii.


Pentru că nu a avut suficient cvorum la ultima şedinţă de Consiliu Local în care intenţiona să înlocuiască o serie de consilieri ce nu îi erau pe plac şi care au demisionat din partidele pe listele cărora au fost aleşi în funcţii, edilul s-a substituit în consilier local, funcţie pe care o deţinea înainte de a deveni primar.

Practic, a participat la şedinţă în două calităţi, motivând că are dreptul întrucât Consiliul Local nu a luat încă act în mod oficial de faptul că el este din 23 mai 2011.

Despre ce ar putea păţi primarul pentru acestă încălcare gravă a legii citiţi în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite