Povestea ilustrată a Oravetzilor va fi lansată sâmbătă, 3 iulie, la Colegiul Naţional "Unirea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albumul va fi lansat la colegiul Naţional "Unirea"
Albumul va fi lansat la colegiul Naţional "Unirea"

Editat în condiţii grafice excelente, albumul spune povestea celei mai longevive farmacii focşănene, respectiv a celor patru generaţii de farmacişti pe care numele Oravetz le-a dat.

Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 12.00, la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani se lansează al doilea album al publicistului Sorin Tudose.

Intitulat “Oravetz - Povestea Ilustrată a unui Brand Focşănean”, albumul spune povestea în imagini a celei mai importante farmacii care a existat în Focşani.

Albumul este scos în Bucureşti, tot la editura NOI Media Print, colaboratorii mai vechi ai autorului. Tot la colaboratorii mai vechi intră şi Gabriela Drăghici, cea care s-a ocupat de traducerea în engleză a ambelor albume.

La colaboratorii noi se numără, printre alţii, arhitectul Costin Gheorghe, acesta localizând locul exact al farmaciei, el fiind şi autorul fotomontajului de pe copertă. 

“Când am pornit la drum pentru acest nou volum ştiam doar că am multe fotografii, documente şi obiecte ce au aparţinut familiei Oravetz şi pe care vreau să le arăt cât mai multor oameni. Lucrând cu aceeaşi editură ca şi la primul album şi cercetând prin arhive şi muzee a ieşit în cele din urmă un album deosebit. Coperta semicartonată a devenit cartonată, numărul de pagini a crescut de la 90 la 120, iar calitatea grafică este impecabilă”, transmite Sorin Tudose.

Spre deosebire de primul său volum care se concentrează pe perioada antecomunistă, acesta are imagini de la 1827 şi până în prezent.

“Cercetând istoria acestei familii am descoperit şi eu informaţii noi, vizuale şi scrise deopotrivă. Toate aceste informaţii le-am pus în acest nou album, care, iată, a ieşit de la tipar şi arată minunat. Sper să le placă şi cititorilor ceea ce am tipărit”, a mai spus autorul.
Aşadar, sunteţi invitaţi la lansare sâmbătă, 3 iulie, ora 12:00, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Unirea Focşani.

Vă mai recomandat:

Colecţionarul Sorin Tudose, un nou cadou pentru Focşani. Albumul va fi lansat de zilele oraşului

Tânărul care aduce la viaţă istoria vechiului Focşani. „Am salvat de la uitare o lume întreagă”

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri