Poliţistul agresat de şeful lui spune că se fac presiuni asupra sa să plece din post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Turcu
Ştefan Turcu

Subofiţerul Ştefan Turcu a scris pe un site de socializare că nu se va lăsa intimidat şi va merge până la capăt pentru aflarea adevărului.

La şase zile de la conflictul care a avut loc la Poliţia Transporturi Feroviare Vrancea, dintre şeful de post Titel Enache şi subalternul său Ştefan Turcu, acesta din urmă a scris pe un site de socializare că se încearcă muşamalizarea faptelor.

„Pentru cei care încă nu mă cunosc, sunt un om care nu s-a dus să dea examen să devină poliţist pentru că "poliţaii au bani", cum zic unii, ci pentru că îmi place foarte mult acest serviciu şi deşi relaţia profesională cu un coleg în special nu mi-a permis-o în ultimul timp, în fiecare zi vin cu drag la lucru. Nu am cunoscut niciodată nevoia de partea bănească a Poliţiei, iar de aici cred că se înţeleg multe. Este pentru prima dată când vorbesc pe un site de socializare despre nefericitul eveniment, probabil unic, din 07.08.2013. Îmi pare foarte rău pentru felul cum s-au derulat evenimentele în acea zi şi din păcate şi ulterior. Pentru cei interesaţi, vreau să se cunoască faptul că voi face tot ce ţine de "demers legal", autohton sau din străinătate, pentru aflarea adevărului. Timp de aproape un an, am fost şicanat şi intimidat în nenumărate rânduri de poliţistul - şef de post Enache Titel şi "locotenenţii" săi, şicane şi intimidări care au culminat cu pumnul pe care l-am primit în ziua mai sus menţionată. Şi la acest moment se fac presiuni, mai mult sau mai puţin oficiale, pentru ca eu să fiu de acord să plec de bunăvoie din postul pe care sunt încadrat.
Îmi pun bazele în conştiinţa şi competenţa oamenilor legii şi deşi se spune că "până la Dumnezeu te mănâncă Sfinţii" închei prin a ura tuturor celor implicaţi, să le dea Dumnezeu exact după inimă, inclusiv mie”,
scrie Ştefan Turcu pe pagina personală.

Reamintim că agentul şef de post Ştefan Turcu, poliţist la Biroul de Transporturi Feroviare Focşani l-a acuzat pe şeful său ca l-a lovit cu un pumn în ochi şi l-a strâns de gât, fără ca în prealabil să i se fi făcut un reproş concret.

„De un an de zile, şeful de post alimentează un conflict gratuit. Cert este că dânsul doreşte eliminarea mea de la post şi azi a ripostat violent. Dânsul obişnuieşte să-mi adreseze injurii, să-mi facă tot felul de reproşuri, nu neapărat de natură profesională, la care eu acţionez diplomatic. Iar astăzi a reacţionat violent, respectiv m-a lovit cu pumnul în faţă şi mi-a pus pumnul în gât. Am fugit, m-am dus la Unitatea de Primiri Urgenţe, mi s-a pus un diagnostic pe fişă, am depus plângere şi urmează să mă duc mâine la medicină legală pentru a-mi procura un certificat medico legal”, ne-a declarat poliţistul Ştefan Turcu.

În replică, agentul şef Titel Enache neagă că l-ar fi lovit pe subordonatul său, dar confirmă conflictul dintre ei.

„Nu vreau să fac prea multe declaraţii acum. Este un conflict mai vechi. Astăzi, trebuia să fie într-o misiune, dar nu a venit la serviciu. Nu l-am lovit. După ce se va termina ancheta, voi spune mai multe”, ne-a declarat Titel Enache.

Mai puteţi citi:

VIDEO Un poliţist vrâncean de la Transporturi Feroviare îşi acuză şeful de comportament violent

IGPR şi Secţia Regională de Poliţie Transporturi cercetează "bătaia" de la Poliţia TF

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite