Poliţiştii vrânceni vor păzi jumătate din secţiile de vot din judeţ. Ce vor face jandarmii şi pompierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea şi desfăşurarea Referendumului din 6 şi 7 octombrie spun că  au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vrancea, precum şi alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

În acest context, precizăm că 340 de poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 183 de secţii de votare, dintre cele 358 ce se vor constitui pe raza judeţului Vrancea , iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

De asemenea, peste 130 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 40 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).

La repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, 68 de poliţişti şi 86 de jandarmi vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea va avea în responsabilitate 95 de secţii de votare dispuse în 81 de locaţii, unde vor fi prezenţi 190 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune.

Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. Pe parcursul celor două zile, peste 250 de jandarmi vor fi angrenaţi în misiuni.

Peste 180 de pompieri asigură desfăşurarea în bune condiţii a referendumului.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiştii ISU desfăşoară activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Pentru mai multe informaţii privind procesul electoral, puteţi consulta, pe pagina unităţii noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcţionează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteţi găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cât şi actele normative incidente şi contravenţiile şi infracţiunile prevăzute de acestea.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite