Poliţiştii pleacă pe capete la pensie, ca să prindă venituri mai bune. Cine ne mai apără de infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte mulţi poliţişti şi-au depus dosare de pensionare pentru a beneficia de prevederile legii mai favorabile, după ce iminenta modificare a pensiilor speciale, care va creşte vârsta de pensionare şi va scădea veniturile, aşa cum au anunţat sindicatele.

După ce în ultimul an aproximativ 100 de poliţişti, ofiţeri şi subofiţeri, au părăsit sistemul pentru a beneficia de pensii favorabile, în ultimele două săptămâni aproximativ  40 de poliţişti şi-au depus raportul în vederea trecerii în rezervă.

Vorbim în special de oameni tineri, trecuţi puţin de 40 de ani, care au lucrat 25 de ani în sistem şi vor să beneficieze cât se mai poate de legea favorabilă care se mai aplică până în septembrie, după cum au precizat guvernanţii.

La începutul acestei luni, Poliţia Vrancea a anunţat că are un deficit de 160 de cadre, adică de 20% din totalul personalului.

Astfel, dintr-un total de 913 posturi, în momentul de faţă la IPJ Vrancea lucrează puţin peste 700 de agenţi şi ofiţeri.

”Avem deficit de personal la aproape toate serviciile şi subunităţile. Încercăm să manageriem cât mai bine situaţia. Este o dinamică permanentă, apar mereu colegi care aleg să se pensioneze. Deocamdată, ni s-au repartizat 13 absolvenţi ai promoţiei de anul acesta: 10 absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie de la Câmpina şi 3 absolvenţi ai Academiei de Poliţie”, a declarat recent comisarul şef Remus Nica, împuternicit inspector şef al IPJ Vrancea.

În plus, pe lângă pensionările anunţate, alţi circa 100 de agenţi din IPJ Vrancea s-au înscris la concursul naţional de înaintare în gradul de ofiţer, pe posturile vacante din inspectoratele din alte judeţe, ceea ce face şi mai dramatică situaţia instituţiei care are menirea să ne apere.

Guvernul ar urma să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care se schimbă modul de calcul pentru pensiile poliţiştilor. Modificările ar urma să vizeze Legea pensiilor militare de stat, afectându-i pe poliţişti, militari şi angajaţi ai serviciilor secrete.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite