Peste 3.000 de voluntari vor planta stejari în memoria eroilor din Primul Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, la Mărăşeşti, vor fi plantaţi primii 50.000 de stejari din cei 350.000 care fac parte din proiectul Parcului Memoriei Naţionale – Mărăşeşti – RoMândria.

Eroii care şi-au jertfit vieţile pe altarul libertăţii naţiunii române, în luptele istorice  din Primul Război Mondial de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Soveja, vor fi întruchipaţi, în mod simbolic, într-o pădure care va cuprinde 335.000 de stejari. Numărul puieţilor corespunde fiecărui erou căzut în Primul Război Mondial, al cărui sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918.

Ideea  de a crea Parcul Naţional al Memoriei Naţionale în oraşul erou Mărăşeşti, pe o suprafaţă de 75 ha, s-a născut în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri şi din dorinţa de a onora memoria ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă din timpul Primului Război Mondial.

La acţiunea de la Mărăşeşti sunt aşteptaţi să participe aproximativ 3000 de voluntari, din care cei mai mulţi sunt elevi.

Numărul puieţilor a fost ales astfel încât fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va avea câte un stejar în Parcul Memoriei Naţionale.

"Plantarea puieţilor şi derularea procedurilor necesare punerii în operă a acestei idei cu valoare simbolică vor fi etapizate până la finalul anului 2018, când România celebrează Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.  Numele tuturor voluntarilor care vor participa la evenimentul de sâmbătă, 18 noiembrie 2017, începând cu ora 9.00, la Mărăşeşti, va fi făcut public pe site-ul Consiliului Judeţean Vrancea. De asemenea, la finalul lucrărilor de realizare a parcului, numele tuturor voluntarilor se vor regăsi într-o capsulă a timpului, care va fi îngropată în zona centrală a acestui loc închinat memoriei eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial", potrivit Consiliului Judeţean Vrancea.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite