Peste 14000 de petarde şi pocnitori au fost găsite la o percheziţie în comuna Gugeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au stabilit faptul că articolele pirotehnice erau deţinute ilegal, în scopul comercializării, acestea fiind confiscate.

Percheziţia a avut loc ieri, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Gugeşti. Oamenii legii au găsit în casa acestuia 14056 articole pirotehnice, dintre care 13512 petarde şi pocnitori cls. a II-a şi 544 artficii cls. a II-a. Materialele pirotehnice au fost confiscate

Conform Legii126/1995, privind regimul materiilor explozive, articolele pirotehnice pot fi comercializate doar în spaţii destinate vânzării unor astfel de articole numai după obţinerea autorizaţiei de a le deţine şi comercializa din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi după obţinerea acordului unităţii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă, în a cărui raza de competenţă funcţionează.

„Persoanele care nu respectă regimul produselor pirotehnice riscă sancţiuni penale, conform art. 37 din Legea 126/1995, astfel: orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an iar comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite