Orban, după decizia CCR: „Dublarea alocaţiilor pentru copii e o prioritate a PNL, dar trebuie să poată fi suportată”  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban s-a aflat în turneu electoral în Vrancea FOTO: Ştefan Borcea
Ludovic Orban s-a aflat în turneu electoral în Vrancea FOTO: Ştefan Borcea

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea Guvernului şi a decis că alocaţiile copiilor trebuie dublate, şi nu crescute etapizat.

Premierul Ludovic Orban a reacţionat la decizia de joi a Curţii Constituţionale, referitoare la respingerea sesizării Guvernului privind legea care respinge Ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea etapizată a alocaţiilor copiilor. Deciza CCR obligă astfel la dublarea alocaţiilor.

Aflat la Focşani, în turneu electoral, Ludovic Orban a spus că dublarea alocaţiilor reprezintă un efort prea mare pentru Guvern.

"Presupune un efort bugetar de aproximativ şapte miliarde de lei pe an. Ceea ce înseamnă o creştere a deficitului semnificativă, cu 0,7%. Am mai trăit acest episod. Partidul Naţional Liberal va dubla alocaţiile, dar le va dubla în trepte, ultima creştere urmând să fie la 1 iunie 2022. Deocamdată, este numai un anunţ al Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea. În funcţie de motivare vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor este o prioritate a PNL, dar creşterea trebuie făcută ţinând cont de creşterea economică, de resursele aflate la dispoziţia bugetului, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată fi suportată ulterior, să nu genereze consecinţe economice defavorabile", a spus Ludovic Orban

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite