Niciun an electoral fără asfaltări. Consiliul Judeţean Vrancea a primit de la Guvern 2,7 milioane de euro pentru drumurile judeţene şi comunale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deocamdată, nu se ştie când vor fi repartizaţi banii pe localităţi de către Consiliul Judeţean, aşteptându-se cel mai probabil partea a doua a lunii octombrie, când se va cunoaşte „captura” de primari prin ordonanţa migratorilor politici.

La rectificarea bugetului de stat pe anul 2014, executivul a aprobat repartizarea pe judeţe a sumei de 450 de milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor unor drumuri judeţene şi comunale.

Banii vor ajunge în toate cele 41 de judeţe ale României, Vrancea fiind prinsă în această listă cu suma de 12,240 de milioane de lei, respectiv 2,7 milioane de euro.

Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial 738 din 9 octombrie, iar instituţia care se va ocupa de repartizarea fondurilor către unităţile administrativ teritoriale este Consiliul Judeţean.

Deocamdată, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, nu a convocat o şedinţă pentru repartizarea banilor, dar este de aşteptat ca acest lucru să se întâmple în partea a doua a lunii octombrie, când ordonanţa migraţiei politice, dată pentru 45 de zile, îşi va fi produs deja efectele.

Adică se va şti exact dacă sunt primari care au ales să-şi schimbe culoarea politică,motiv tocmai bun de „premiere” sau nu.

Până acum nici un primar din Vrancea nu a ales să schimbe barca politică, singurii care au profitat de prevederile Ordonanţei fiind mai mulţi consilieri locali şi judeţeni. 

Mai puteţi citi:

Firmele deputatului PSD Victor Roman, magnet pentru banii statului. Încă 4,5 milioane de euro pentru asfaltări de drumuri în Vrancea şi Bacău

În preajma debutului campaniei electorale, firma deputatului PSD de Vrancea Victor Roman are parte de noi contracte cu bani de la stat, respectiv asfaltări şi modernizări de drumuri.

Consiliul Judeţean Vrancea vrea contract pe trei ani pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. Instituţia condusă de Oprişan a pregătit 2,1 milioane de euro

Astfel, timp de trei ani vor fi încheiate contracte subsecvente de 3,1 milioane de lei, suma estimată pentru deszăpezire fiind de 9,5 milioane de lei, adică peste 2,1 milioane de euro

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite