„Nici pâine fără muncă, nici muncă fără pâine“. Primăria Focşani a redus, pe motiv de nemuncă, numărul celor care primesc o masă caldă la Cantina Socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, 29 de persoane şi-au pierdut dreptul de a primi o masă caldă la Cantina de Ajutor Social a Primăriei Focşani.

Din cei 420 de beneficiari ai unei mese calde la Cantina de Ajutor Social a Primăriei Focşani, în acest an şi-au pierdut dreptul la hrană 29 de persoane, ca urmare a faptului că nu au prestat muncă în folosul comunităţii, aşa cum scrie la lege.

Astfel, şase persoane au fost excluse de la Cantina de Ajutor Social în luna ianuarie, şapte în luna februarie şi opt începând cu data de 2 martie.

"Persoanele apte de muncă care beneficiază de serviciile Cantinei de Ajutor Social Focşani sau reprezentanţii legali ai acestor persoane vor efectua lunar 72 ore la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igiena a muncii. Ca urmarea a acestei Hotărâri, Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, printr-un inspector desemnat, organizează activitatea acestor persoane şi urmăreşte prestarea numărului de ore stabilit. Evidenţa privind efectuarea celor 72 de ore este transmisă lunar Cantinei de Ajutor Social. Din păcate, datorită neefectuării orelor de muncă în folosul comunităţii, ȋn ultimile 3 luni şi-au pierdut dreptul la masă 29 de persoane şi anume 6 persoane ȋn luna ianuarie 2016, 7 persoane ȋn februarie şi 16 persoane, adica 8 familii, începând cu data de 02.03.2017, potrivit Primăriei Focşani.

Edilii au dispus monitorizarea strictă, ȋn continuare, a acestor activităţi astfel ȋncât drepturile sociale să fie acordate persoanelor care se achită şi de obligaţiile ce le revin.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite