Motivul neaşteptat pentru care câteva blocuri ANL stau nelocuite, deşi sunt gata de mai multe luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la cartierul ANL Democraţiei din Focşani au costat 12,4 milioane de lei, deci în medie peste 26.000 de euro de locuinţă.

În 2015, în Focşani se dădea startul construirii a încă 104 locuinţe ANL, din care 80 garsoniere. Autorităţile locale, dar şi directorul naţional al ANL au jurat atunci că tinerii se vor muta până la sfârşitul anului în casă nouă.

"Nu vorbim vorbe mari. Noi am coborât termenul, astfel încât două scări să fie recepţionate între 15 noiembrie şi 15 decembrie. Mi-a confirmat constructorul în ziua când s-a semnat contractul. Este tot ce putem face anul acesta, în condiţiile în care avem asigurată finanţarea”, spunea atunci George Ciprian Stan, directorul general al ANL.

Cu toţii şi-au încălcat promisiunea, chiar dacă lucrările au fost finalizate de câteva luni bune.
Cheile nu au ajuns la chiriaşi pentru că Primăria se chinuie de un an să găsească o firmă pentru sistematizarea verticală. Mai pe înţelesul tuturor, nu-s făcute aleile, trotuarele şi străzile de acces.

În modul acesta, lucrările la locuinţe se pot degrada iar ANL a atras atenţia că eventualele reparaţii vor fi suportate de primărie.

Imagine indisponibilă

“Mai avem de finalizat sistematizarea parcării şi a căii de circulaţie. Din păcate, de două ori am scos la licitaţie toată documentaţia pentru a se realiza această sistematizare şi nu s-a prezentat nici un constructor. Aceste modificări de salariu minim pe economie au dus la o creştere substanţială a preţului manoperei şi va trebi să ne reactualizăm toată documentaţia să punem preţurile la care se va scoate la licitaţie să fie nişte preţuri în concordanţă cu noile tarife”, potrivit primarului Cristi Misăilă.

Lucrările la cartierul ANL au costat 12,4 milioane de lei, deci în medie peste 26.000 de euro de locuinţă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite