Misiune dificilă pentru Primăria Focşani, obligată să repare, modernizeze şi doteze două şcoli, cu fonduri europene, până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile Nr. 3 şi „Alexandru Vlahuţă” din Focşani vor intra în perioada următoare în reabilitare, elevii celor două unităţi urmând să fie mutaţi în alte spaţii de învăţământ.

Primăria Focşani a scos la licitaţie două proiecte cu finanţare europeană care vizează reabilitarea, modernizarea şi dotări pentru şcolile Nr.3 şi „Alexandru Vlahuţă” din municipiu. Contractele de finanţare a fost semnat la sfârşitul lunii martie cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, iar proiectele au o valoare de 5,185 milioane de lei în cazul Şcolii Nr. 3 şi 2,849 milioane de lei în cazul Şcolii „Alexandru Vlahuţă”.

Contribuţia locală la aceste proiecte este de 2%, dar frapează valoarea mare a lucrărilor neeligibile, cele care nu au fost incluse în proiect, acestea fiind de 12% din valoarea totală a lucrării, banii urmând să fie suportaţi din bugetul local.

Problema pe care şi-o pun autorităţile este dacă vor reuşi să finalizeze investiţia până la finalul anului, în condiţiile în care, cel puţin  la Şcoala Nr. 3, este vorba de lucrări complexe.

„Dacă nu finalizăm până la sfârşitul anului lucrările pierdem banii şi trebuie să le facem din bugetul local”, a precizat primarul Decebal Bacinschi.

Totodată, primarul a precizat că va supune consilierilor locali şi un proiect de hotărâre pentru refacerea curţilor şi terenurilor în aer liber de la şcolile în cauză, tot cu bani de la bugetul local.

Vă mai recomandăm:

Reabilitarea Şcolilor Nr. 3 şi „Alexandru Vlahuţă”  din Focşani din bani europeni a devenit incertă

Consilierii locali au refuzat să accepte majorarea contribuţiei Primăriei Municipiului Focşani la aceste proiecte, considerând inacceptabilă creşterea valorii de la 2 % la 30%.

Cinci şcoli din Focşani, reabilitate cu bani europeni

Potrivit primarului Decebal Bacinschi, cinci unităţi de învăţământ din Focşani vor beneficia de condiţii la standarde europene, după ce proiectele depuse pentru obţinerea de finanţare nerambursabilă europeană au fost aprobate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite