Misiune contracronometru. Un copil de doi ani ajuns pe pervazul unui geam, salvat de pompieri cu scara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierul a cororât cu copilul în siguranţă
Pompierul a cororât cu copilul în siguranţă

La acţiunea de salvare un rol important l-au avut şi poliţistul şi jandarmul prezenţi la faţa locului, care au coordonat acţiunea cu mult calm.

Trecătorii au alertat miercuri pompierii atunci când au văzut primejdia în care se afla un băieţel ce stătea pe pervazul unui geam situat la etajul 1 al unui bloc din zona gării, municipiul Focşani.

"Salvatorii au plecat în cea mai mare viteză şi în mai puţin de 5 minute de la apel au ajuns la locul indicat. Cu ajutorul unei scări de fereastră din dotarea autospecialei de intervenţie au procedat la salvarea copilului,luându-l în braţe şi coborându-l la nivelul solului. Ulterior, a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, prezent la faţa locului, care i-a făcut o evaluare medicală. Micuţul nu a necesitat îngrijiri fiind înapoiat mamei. Ne bucurăm de fiecare dată când, totul e bine când se termină cu bine", a anun'at ISU Vrancea.

La faţa locului s-a deplasat si echipă mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani şi un jandarm  din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.

salvatori vrancea copil

"Jinga şi Ionuţ au menţinut permanent contactul vizual cu cel mic, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia se schimba şi, în acelaşi timp, au cerut celor din jur să păstreze atmosfera de calm. Uimirea şi bucuria celui mic au fost cu atât mai mari când salvatorii ISU au ajuns lângă el, pe scară şi l-au luat în braţe. Pentru mulţi dintre noi poate părea un gest obişnuit, dar suntem siguri că peste ani, celui mic i se va reaminti de către părinţi, de oamenii "albaştri şi roşii" care le-au redat zâmbetul, siguranţa şi încrederea că minunile se întâmplă. Minorul a fost dat mamei  care, printre lacrimi, a mulţumit tuturor celor care au contribuit astăzi la o minune. Mulţumim pe această cale bărbatului în vârstă de 34 de ani din Focşani care ne-a sesizat din primele secunde în care a observat pericolul în care se afla minorul şi a fost alături de forţele implicate până la final", a anuntat şi IPJ Vrancea.

salvatori vrancea copil
Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri