Militar experimentat, mort în urma unui accident de mașină. Avea patru misiuni internaționale la activ FOTO

0
Publicat:

Militarul se întorcea acasă, împreună cu un coleg, în mașina unității, dintr-o misiune executată în județul Bacău când a suferit accidentul rutier. El a supraviețuit câteva zile.

Nicolae Condrat SURSA Facebook NC
Nicolae Condrat SURSA Facebook NC

Tragedia s-a întâmplat săptămâna trecută, joi, 20 iulie 2023, pe raza localității Nicolae Bălcescu (Drumul European 85) din județul Bacău.

Caporalul Nicolae Condrat (la volan) și un alt camarad, militari ai Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna” (Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focșani), se întorceau dintr-o misiune executată în Bacău.

Mașina în care se aflau, o Dacia Duster din dotarea unității, a fost lovită frontal de un autoturism care venea din sens opus. Cei doi militari au fost răniți, însă pentru caporalul Nicolae Condrat impactul a fost în cele din urmă fatal. El a murit în noaptea de 25 iulie 2023, după mai multe intervenții chirurgicale.

Mașina implicată în accident Foto ISU Bacau
Mașina implicată în accident Foto ISU Bacau

„Ca urmare a rănilor suferite în accident, caporalul clasa Nicolae Condrat, aflat la volanul autovehiculului militar, a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, însă, din păcate, a decedat în noaptea de 25 iulie 2023. Cel de-al doilea militar a fost externat și se află în afara oricărui pericol”, a transmis Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”din Focșani.

Caporalul Nicolae Condrat avea 46 de ani, doi copii și patru misiuni în teatrele de operații din Kosovo, Irak și Afganistan.

În cei peste 20 de ani de carieră, caporal cls. I CONDRAT NICOLAE a fost apreciat de superiorii săi pentru seriozitatea, dăruirea și implicarea manifestate de-a lungul carierei. Astfel, calificativele obținute au fost foarte bune, iar în anul 2018 militarul a fost avansat „la excepțional” de comandantul Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna”. Caporalul cls. I CONDRAT NICOLAE s-a bucurat și de aprecierile camarazilor pentru firea jovială și disponibilitatea manifestată ori de câte ori i s-a solicitat sprijinul”, a mai transmis Brigada 282 Blindată din Focșani. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite