Mii de proprietari de maşini din Focşani nu plătesc impozite la primărie. Bugetul local, serios afectat din acest motiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea trebuie să identifice în următoarea perioadă toţi deţinătorii de mijocace de transport care nu şi-au declarat maşinile pentru a fi impozitate.


Datele din evidenţa fiscală transmise de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Vrancea şi cele din evidenţa fiscală a Primăriei Focşani sunt total diferite cu privire la mijloacele de transport declarate în vederea impozitării.

Astfel, în urma efectuării confruntării de către Camera de Conturi a acestor baze de date s-a constatat că un număr de 5.835 de autovehicule aparţinând persoanelor fizice din Focşani dar şi 853 de autovehicule aparţinând persoanelor juridice nu figurează în evidenţa Primăriei pentru a fi impuse conform legii.

Ca să ne facem o idee despre ce înseamnă această sustragere de la obligaţii, se apreciază că la ora aceasta în municipiul Focşani sunt aproximativ 50.000 de autoturisme.

Numai în perioada auditului desfăşurat la Primăria Focşani au fost identificate, rapid, 73 de persoane fizice care nu au declarat autovehiculele, valoarea impozitului stabilit pentru aceştia fiind în sumă de 42.536 de lei, cu tot cu majorări de întârziere.

Reprezentanţii Camerei de Conturi spun că abaterea se datorează atât contribuabililor, care aveau obligaţia să depună declaraţii fiscale pentru stabilirea impozitului, dar şi Primăriei Focşani, care nu a solicitat informaţii de la instituţiile care deţin bazele de date cu maşinile înmatriculate în Focşani.

Prin urmare, Primăria a fost văduvită de mulţi bani la bugetul local, cel mai probabil de milioane de lei, cu care se puteau face multe investiţii.

În acest caz, municipalitatea a primit ca sarcină identificarea tuturor deţinătorilor de mijloace de transport care nu au depus declaraţii în vederea impozitării, precum şi stabilirea şi înregistrarea în evidenţe a obligaţiilor datorate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite