Lupte intestine în PDL Vrancea, cu „lupi tineri” şi „băbăciuni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Secară şi Costică Neaţă nu se mai suportă unul pe altul
Florin Secară şi Costică Neaţă nu se mai suportă unul pe altul

Certurile dintre singurul parlamentar al PDL Vrancea, deputatul Florin Secară şi preşedintele interimar al  filialei PDL Vrancea, Costică Neaţă, se înteţesc pe măsură ce se apropie alegerile pentru conducerea filialei.

În filiala Vrancea a Partidului Democrat Liberal apele sunt tot mai tulburi de la o zi la alta.

Protagoniştii disputei interne, respectiv deputatul Florin Secară şi preşedintele interimat Costică Neaţă,  par mai degrabă concentraţi să se compromită decât să penalizeze activitatea celor de la putere, aşa cum în mod normal ar trebui să procedeze opoziţia.

Şi de această dată, atacul a fost pornit de deputatul Florin Secară, care legându-se de o declaraţie a şefului său de partid Vasile Blaga(V.B.;„Unii din cei de vârsta mea sunt cam obosiţi prin organizaţii. Vă ştiţi organizaţiile, ştiţi că aveţi în diferite organizaţii locale aceleaşi băbăciuni, de douăzeci de ani”) a ironizat conducerea filialei Vrancea cu apelativul de „băbăciuni”.

Secară spune că Vasile Blaga a avut în vedere organizaţia din Vrancea atunci când a făcut declaraţia.

„Desigur că un partid poate merge înainte când există un just echilibru între seniori şi tineri, când generaţiile fac schimb de ştafetă la timpul potrivit. Dar domnul Blaga ştie prea bine că există în partid personaje care ţin ci dinţii de fotoliile lor, care nu mai ştiu să trăiască altfel decât din funcţii obţinute la partid, care se vând pentru doi arginţi baronilor locali USL. Termenul “băbăciune” îi desenează pe acei oameni care şi-au pierdut demnitatea în faţa USL, descrie starea de spirit a PDL-iştilor vrânceni care au capitulat de mult timp în fata lui Marian Oprişan”, acuză deputatul Florin Secară.

În replică, Costică Neaţă îi cere deputatului să se maturizeze.

„Personal, pun comunicatul de presă pe seama depresiei post-concediu care, probabil, îl încearcă în această perioadă, înainte de revenirea la serviciu. Este posibil ca acest sindrom să-i fi afectat capacitatea de concentrare, ceea ce explică interpretarea personală pe care a dat-o afirmaţiei preşedintelui PDL, domnul Vasile Blaga, referitoare la „băbăciunile din partid”. Am urmărit împreună cu mai mulţi colegi această declaraţie şi, în afara domnului Secară, nimeni n-a mai ajuns la concluzia că acesta descria starea de fapt şi soluţia dezirabilă din Vrancea. Atacurile deputatului PDL Florin Secară îndreptate împotriva colegilor, care l-au susţinut şi sprijinit în campania electorală, pun într-o lumină defavorabilă activitatea partidului, dând falsa impresie că opoziţia vrânceană este măcinată de lupte interne”, precizează preşedintele interiomar al filialei Vrancea, Costică Neagu.  

În dispută s-a introdus şi organizaţia de tineret a PDL, lezată de declaraţiile deputatului.

„Dacă domnul Secară ar fi participat personal la acţiunile partidului şi nu ar fi trimis doar reprezentanţi, ar fi aflat că actuala conducere pune accent pe întinerirea organizaţiei şi susţine atragerea de noi membri. Consider că în orice partid trebuie să existe seniori care să menţină unitatea, mai ales în situaţii de criză şi de la care orice politician tânăr are de învăţat, dacă doreşte să performeze”, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă Ionuţ Filimon, preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Vrancea.

În mod curios, atât comunicatul lui Costică Neaţă, cât şi cel al liderului de la tineret, Ionuţ Filimon, apar în subsolul paginii ca fiind trimise de la sediul de pe strada Independenţei Nr. 8, unde se află sediul PNL, în condiţiile în care sediul PDL se află pe strda Independenţei Nr. 6.

Cearta din rândul filialei locale are loc în contextul în care în această toamnă ar urma să fie organizate alegeri pentru şefia partidului.

Mai puteţi citi:

Deputatul Florin Secară se ceartă cu liderii PDL,  dar nu “se cară” la Mişcarea Populară

FOTO Deputatul PDL de Vrancea Florin Secară, vacanţă la mare cu Traian Băsescu şi Elena Udrea

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite