Jurnaliştii „Recorder”, blamaţi de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei la Cuvioasa Parascheva: „Îl urăsc pe Dumnezeu, urăsc biserica” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei
Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei

Înaltpreasfinţitul Ciprian i-a pus la zid pe jurnalişti în timpul slujbei de la Catedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva” din Focşani, arhiplină.

De hramul Catedralei Ortodoxe „Cuvioasa Parascheva” din Focşani, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Ciprian, a ţinut să săvârşească slujba marii sărbători a zilei de 14 octombrie, împreună cu un sobor de preoţi, în mijlocul credincioşilor din Focşani.

Credincioşi care au umplut până la refuz noua catedrală a oraşului, în ciuda pandemiei de coronavirus, în lăcaşul de cult fiind văzuţi destui oameni fără mască deşi la Focşani purtarea ei este obligatorie.

La finalul predicii sale destul de lungi, Înaltpreasfinţitul Ciprian al Buzăului şi Vrancei nu le-a spus oamenilor cum să se păzească de virus, ci de ziariştii care au îndrăznit să scrie despre banii publici alocaţi pentru biserici.

A făcut referire, evident, la recenta anchetă a jurnaliştilor de la Recorder, pe firul căreia au intrat şi procurorii DNA, care a deconspirat o întreagă „reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează împreună într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici”.

Timp de peste şapte minute, înaltul prelat a făcut un întreg proces de intenţie jurnaliştilor şi le-a dat sfaturi oamenilor să se ferească de cei care le corup minţile, consideraţi mai periculoşi decât COVID-ul.

arhiepiscopul ciprian


"Îmi pare rău că trebuie să dau expresie cu mâhnire unei revolte pe care am trăit-o, probabil şi dumneavoastră sunteţi în cunoştinţă de cauză în legătură cu un material pregătit de nişte jurnalişti, chipurile de investigaţii, care au insinuat la nivelul Patriarhiei Române că s-au cheltuit banii publici netransparent. Ca unul care ştie cum s-a început Catedrala Mântuirii Neamului, fiind încă la Bucureşti, cunosc foarte bine  neliniştea pe care părinţele patriarh a depus-o să-şi asocieze toţi oamenii de bună credinţă şi de calitate în jurul domniei sale pentru a se realiza un vis de ani. Şi aş vrea să reţinem dragii mei că după revoluţie, cu tot respectul faţă de cei care au mai construit câte ceva, singura construcţie care s-a realizat cu maximă responsabilitate şi pe bani puţini, comparativ cu cât se construieşte în alte zone, este Catedrala Neamului. Dar atunci când faci un lucru bun acest lucru stârneşte invidie, însă catedrala neamului este emblema creştinismului românesc. Şi iată că datorită patriarhului Daniel s-a ajuns în acest moment de s-a sfinţit într-o primă fază, în 2018, catedrală naţională.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei 

Şi de aceea să nu aplecaţi urechea la răutăţile pe care le împroaşcă în spaţiul public diferite persoane care îl urăsc pe Dumnezeu, urăsc biserica şi pentru că nu-l put ucide pe Dumnezeu îşi ţintesc atenţia pe slujitorii lui. Să nu vă mire că noi suntem totdeauna ţinta atacurilor care nu îi iubesc pe oamenii credincioşi. De aceea eu interpretez că orice tentativă de a ponegri biserica este îndreptată împotriva frăţiilor voastre,  a credincioşilor care constituiţi biserica.  Trebuie să înţeleagă tot poporul că asemenea lucruri măreţe, cum este Catedrala Naţională din Bucureşti, precum Catedrala din Focşani, nu se pot realiza doar din bani credincioşilor. Trebuie să fim cinstiţi cu noi înşine şi de acea este nevoie de sprijinul, legal, al autorităţilor de stat, pornind de la guvern, apoi consiliul judeţean, primărie. În ceea ce mă priveşte, întotdeauna am dat garanţia că orice bănuţ, fie că a venit din partea autorităţilor, fie că a venit de la dumneavoastră, s-a cheltuit cu folos şi în plus s-au adăugat şi sume importante de bani din partea instituţiilor bisericeşti. Să aveţi grijă dragii mei, la cele ce auziţi. Vor urma şi altele. Este nu întâmplător că în preajma pelerinajului de Sf. Parascheva şi Sf. Dumitru, slujitorii unuia, căruia nu-i spunem numele,  tot încearcă să lovească în biserică. Şi în inconştienţa lor nu îşi dau seama că vă jignesc pe dumneavoastră, pe drept credincioşii creştini care înfrumuseţaţi şi înnobilaţi biserica, cu prezenţa, cu rugăciunile şi cu dragostea frăţiilor voastre. Mi-am permis să mă refer şi la acest aspect, pentru că este proaspăt. Din păcate, vrăjmaşul  extinde răul cu foarte multă uşurinţă, mai ales prin mijloacele de comunicare. Păziţi-vă mintea şi sufletul de orice fel de contaminare. Nu virusul acesta este cel mai cumplit, ci acela care corupe mintea”, a spus Arhiepiscopul Ciprian.

arhiepiscopul ciprian
arhiepiscopul ciprian


 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite