Iordache Bostan s-a reîntors la șefia IȘJ Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stan Rogoz și Iordache Bostan au împărțit biroul în cursul zilei de azi
Stan Rogoz și Iordache Bostan au împărțit biroul în cursul zilei de azi

Fostul general a revenit pe funcție după ce a obținut o decizie favorabilă a Curții de Apel de la Galați, iar aplicarea ordinului său de demitere a fost suspendată.

Profesorul Iordache Bostan a pus în aplicare decizia dată de Curtea de Apel de la Galați și s-a întors pe postul de inspector general. "M-am întors la post", a spus noul inspector care a venit împreună cu avocatul său la sediul Inspectoratului, în jurul orei 8.30.

Avocatul a fost de altfel singurul care a avut o poziție oficială. "Noi ne-am făcut datoria, am notificat Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Vrancea, iar după acest moment, clientul meu este legal repus în funcție. Nu considerăm că Ministerul Educației are obligația de a mai emite vreun ordin", a declarat avocatul Adrian Ploscaru.

Bostan a revenit pe funcție după ce, în luna martie a acestui an făcuse același lucru pentru doar o zi. Ministerul l-a demis ca urmare a calității sale de inculpat într-un dosar privind fapte de corupție săvârșite de 21 de persoane cu ocazia examenului de Bacalaureat din 2008, pe când Bostan era inspector general.

După ce a fost demis pentru a patra oară, săptămîna trecută, profesorul Iordache Bostan a câștigat suspendarea executării ordinului emis în luna martie, anularea făcând obiectul aceluiași dosar care are termen în cursul acestei luni.

Iordache Bostan s-a întâlnit și cu Stan Rogoz, care a venit la birou cu jumătate de oră mai târziu. Cei doi s-au salutat și au declarat că nu au nimic de împărțit, ba chiar s-au înțeles destul de bine.

Practic, în acest moment, Inspectoratul Școlar Vrancea are doi "generali", unul numit de Minister în persoana lui Stan Rogoz și celălalt, Iordache Bostan, reînvestit de instanța Curții de Apel de la Galați.

Oricum, Bostan a promis că „își va face datoria", de a se prezenta la IȘJ Vrancea în fiecare zi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite